“Birourile mobile” sunt “pata neagra” a asigurarilor RCA, de care marii asiguratori incearca sa scape de ceva vreme. Razboiul dintre asiguratorii de strada si cei oficiali dureaza de cativa ani, marile companii considerand ca “birourile mobile” sunt o antireclama.

Pericolele care pandesc un client la incheierea unei astfel de polite in plina strada nu sunt putine, de aceea reprezentantii companiilor nici nu vor sa auda de parteneriate cu astfel de “firme” sau agenti. “Nu este normal sa vinzi produse financiar-bancare in strada! In conformitate cu prevederile CSA, se interzice desfasurarea activitatii de contractare a asigurarilor in spatii deschise, respectiv neamenajate corespunzator pentru acest gen de activitate (in autovehicule parcate pe trotuare/carosabil si la puncte de lucru ambulante).

In caz contrar, societatile de asigurare respective sunt sanctionate in conformitate cu prevederile Legii nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, cu modificarile si completarile ulterioare. Drept urmare, oricine trebuie sa cunoasca faptul ca agentii/bro kerii care stau cu “birourile” in strada incheie asigurari ilegal”, ne-a declarat Catalin Stroe, manager Divizia Vanzari si Marketing Asirom Vienna Insurance Group.

Integral in Gardianul