Topul celor mai putin poluante limuzine. Cea mai putin poluanta limuzina, in clasamentul general, dar si in segmentul 6 cilindri, este BMW Seria 7 cu motorul diesel de 3 litri si 231 de cai-putere. Emisiile de CO2 sunt de 210 grame la suta de kilometri. Acest model este, de altfel, si cel care are cea mai mica putere comparativ cu masinile concurente. Modelul S320 CDI al celor de la Mercedes ocupa locul secund in segmentul 6 cilindri si pozitia a treia la nivel general, cu 220 de grame de dioxid de carbon la suta de kilometri, scrie Cotidianul.

Microsoft vrea sa reia discutiile pentru preluarea Yahoo. Microsoft a anuntat ca intentioneaza sa redeschida negocierile pentru preluarea integrala sau partiala a Yahoo, insa numai daca va fi aleasa o noua conducere a acestei companii in data de 1 august, cand va avea loc adunarea generala a actionarilor, scrie Capital. Compania Microsoft, care a suspendat negocierile pentru preluarea Yahoo la inceputul lunii mai, a oferit initial suma de 47,5 miliarde de dolari.

Preturile la electronice in Romania au fost anul trecut egale cu cele din Germania. Preturile practicate in Romania pentru electronice s-au situat, anul trecut, la 95% din media UE, nivel similar cu cel inregistrat in Germania si mai ridicat decat in unele state central si est-europene precum Polonia, Cehia sau Bulgaria, potrivit Biroului de Statistica al UE, Eurostat, relteaza Financiarul. Romania a ocupat, la acest capitol, locul 27, Eurostat analizand 37 de state.

Investitorii din zona euro isi pierd increderea in economie. Increderea investitorilor din zona euro a scazut in luna iulie la cel mai redus nivel din iunie 2005, ca urmare a pretului ridicat la petrol, a aprecierii monedei euro si a cresterii dobanzii de catre Banca Centrala Europeana, se arata intr-un sondaj realizat de compania Sentix si preluat de Ziarul Financiar. Sondajul a fost realizat in randul a 2.800 de investitori din zona euro, la sfarsitul saptamanii trecute, si arata o scadere a indicelui care masoara increderea in economie la -9,3, de la 5,2 in iunie. Diminuarea este cea mai importanta din istoria acestui indice.

Vanzarile BMW in Romania au crescut cu 36% in primul semestru. BMW a vandut in Romania, in primele sase luni din acest an, 1.252 unitati, in crestere cu 36% fata de intervalul similar din anul trecut. In 2008, compania vrea sa vanda un total de 3.000 de automobile, afiirma DailyBusiness.

Concurenta serioasa pentru operatorul Zapp. Noua companii sunt interesate de frecventa de 400 MHz, cele mai cunoscute fiind RCS-RDS, Romtelecom si Asesoft International. Cifra de afaceri si rata profitului vor fi elementele care vor cantari mult in desemnarea castigatorului licitatiei pentru obtinerea licentei. In prezent, singura companie care detine o licenta activa in banda de frecventa de 400 MHz este Telemobil, prin serviciul Zapp, informeaza Adevarul.

Pachet SUV pentru Dacia Sandero. Versiunea SUV de la Dacia va fi, se pare, derivata din Sandero, si nu din Logan, cum se specula initial, in presa de specialitate. Pana la aparitia acesteia, Renault ar putea lansa, pe pietele internationale, un pachet “styling” pentru Sandero, care sa-l apropie, ca look, de un crossover. Este vorba de un pachet optic, compus din elemente ornamentale pentru partea frontala bandouri laterale si posterior, in stil off-road, la un pret suplimentar estimat la circa 450 euro, relateaza AutoNews.

Audi Q5 porneste de la 38.300 euro in Germania. Audi a declarat ca SUV-ul Q5 urmeaza a fi lansat in Germania spre sfarsitul acestui an. Vehiculul va avea un pret de pornire de 38.300 euro, fiind pozitionat cu o treapta mai jos decat fratele mai mare Q7. Modelele cu care Audi Q5 va concura sunt BMW X3, Mercedes-Benz GLK si Volvo XC60, informeaza StiriAuto.

Profitul Bancii Transilvania a crescut cu 40% la sase luni. Profitul obtinut de Banca Transilvania pe primul semestru a ajuns la 111.43 milioane de lei (30,52 milioane de euro) in crestere cu 40% fata de rezultatul din aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a dezvoltarii celor patru linii de business (retail, IMM, Corporate si Divizia Pentru Medici), scrie Business Standard.

Gradul de absorbtie a fondurilor europene ar putea ajunge la 60% in acest an, dupa ce in 2007 acesta a fost de aproximativ 21%, se arata intr-o analiza a BCR. Cresterea gradului de absorbtie se datoreaza imbunatatirii capacitatii de atragere a fondurilor de la Uniunea Europeana, apreciaza analistii BCR, citati de Gandul.

Bani pentru infrastructura si armata. Guvernul intentioneaza sa aloce fonduri suplimentare de la bugetul de stat, in urma rectificarii bugetare, pentru infrastructura, armata si alimentarea cu apa a zonelor rurale. O noua rectificare bugetara va avea loc in prima sedinta de Guvern, dupa ce va fi promulgata legea de abilitare, a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, pentru Romania libera.

Comisia Europeana propune reducerea TVA la unele servicii. Statele membre UE ar putea reduce nivelul TVA pentru o serie de servicii, precum renovarea locuintelor si cele disponibile in restaurante sau frizerii, conform unei propuneri publicate, ieri, de Comisia Europeana, transmite Gardianul. Scaderea TVA la aceste servicii nu ar influenta competitia pe piata interna a UE, a precizat Executivul european.