Doi dintre baronii locali celebri, cercetati pentru o scurta perioada de timp pentru fapte de coruptie in indepartatul judet Gorj, sunt foarte utili statului roman, care nu reuseste sa gaseasca motive pentru a se desparti de serviciile lor. Dan Ilie Morega de la PNL a fost infiltrat de camarila de partid in conducerile unor giganti de pe piata energetica.

Lui Nicolae Mischie, actualmente PNG, dar cu un traseu politic „double digit”, i s-a permis sa-si vegheze discret din umbra interesele, prin pastrarea oamenilor lui in conducerile unui alt monstru monopolist de pe piata energetica.

Penelistul Dan Ilie Morega ne reprezinta interesele noastre ale tuturor in Consiliile de Administratie ale unor giganti de pe piata energetica sau industria de armament: CEZ Vanzare (actionarul majoritar al Electrica Oltenia unde statul roman mai detine un pachet de actiuni), Complexul Energetic Turceni si chiar una dintre filialele producatorului de armament Romarm, Uzina Mecanica Sadu. Complexul Energetic Turceni a raportat in 2006 o cifra de afaceri de un miliard de lei si un profit brut de 56 de milioane de lei.

Morega a fost numit la mijlocul anului trecut la Complexul Energetic Turceni, dupa ce a trecut perioada tulbure in care a fost anchetat de procurorii anticoruptie, iar daca nu se intampla nimic grav pentru el vom avea sansa sa ne reprezinte interesele tocmai pana in 2011, cand ii expira mandatul.

Dar care sunt calitatile ce ii recomanda pe acesti ilustri „oameni de stat” la conducerea unor biznisuri uriase, care primesc subventii gigantice de la bugetul de stat si care se bucura si de invidiatul statut de monopol de stat?

„Sunt doctor in economie, care-i problema?”, rezuma scurt Morega calitatile ce-l propun in conducerea Complexului Energetic Turceni. Vizibil iritat, Morega ne-a precizat apasat ca e intr-o sedinta la Consiliul Judetean, dar ne-a asigurat ca isi va prezenta demisia de la conducerea Uzinei Mecanice Sadu.

Financiarul