Economia Chinei o va depasi pe cea a Americii. Albert Keidel, fost angajat al Bancii Mondiale sustine ca, pana in 2050, economia Chinei o va depasi pe cea a Americii, scrie AFP. Albert Keidel spune ca acest lucru va deveni posibil daca China isi va pastra constant ritmul de crestere economica de 10 la suta pe an.

Avem cele mai scumpe credite din Europa. Comparativ cu tarile din sudul si estul Europei, dobanda ceruta de bancile romanesti este cu cel putin 1,5-2% mai mare, a declarat ieri Vlad Ardeleanu, fondatorul firmei de consultanta Ipoteci Direct. Aceasta diferenta se simte de altfel si in volumul creditelor cu ipoteca acordate in Romania comparativ cu tarile din regiune, scrie Cotidianul.

Mobilul, legat pe viata de operator. Cei mai mari operatori de telefonie mobila din Romania, Orange si Vodafone, vand in magazinele proprii telefoane codate in propria retea, chiar daca terminalele sunt cumparate cu banii jos - la liber si la pretul pietei. Nici macar dupa expirarea garantiei sau a abonamentului, operatorii de telefonie mobila care utilizeaza codarea nu iti deblocheaza telefonul, relateaza EvZ.

Warren Buffet doneaza 2 miliarde $. Miliardarul Warren Buffet a cedat 512.169 actiuni din Clasa B ale companiei Berkshire Hathaway Inc. in favoarea a trei fundatii caritabile. Valoarea totala a participatiei cedate este de peste 2,05 miliarde de dolari, la un pret de 3,999 dolari/actiune in data de 1 iulie, atunci cand a fost efectuat transferul, afirma revista Capital.

Dirijabilul, o solutie la pretul ridicat al petrolului. Francezii au inceput sa studieze o solutie mai putin obisnuita, ca alternativa la pretul ridicat al petrolului: dirijabilul. Astfel, productia de dirijabile ar putea creste, intrucat acestea pot fi utilizate pentru parcurgerea de distante scurte sau pentru transporturi grele, informeaza Capital.

Romanii au cheltuit la hipermarketuri circa 19 mil. euro pe zi in 2007. Romanii au cheltuit anul trecut, per total, aproximativ 19 milioane de euro pe zi in marile lanturi de retail, potrivit unui studiu al firmei de cercetare Planet Retail. Astfel, vanzarile principalelor grupuri de retail de pe piata locala au ajuns in 2007 la 6,9 miliarde de euro, in crestere cu 44% fata de anul precedent, relateaza Gandul.

Romanii vor stiri sociale si despre vreme la radio si TV. Televiziunea, cel mai raspandit canal de comunicare, se bucura si de cea mai mare incredere in randul romanilor, potrivit cercetarii „Evaluarea nivelului de competenta in mass-media”, realizata de Active Watch - Agentia de Monitorizare a Presei. Majoritatea oamenilor la nivel urban se uita cel putin o ora la televizor, intr-o zi de lucru obisnuita. Stirile sociale si cele utilitare sunt preferate de consumatori. Raportat la continutul stirilor de radio si TV, cele cu teme sociale (educatie, sanatate) si cele despre vreme (meteo) sunt urmarite de obicei de aproximativ 70% dintre respondenti, scrie Financiarul.

Turismul romanesc isi construieste brandul. Guvernul va aloca 75 milioane de euro, din fonduri structurale europene, pentru realizarea proiectului „Brandul de turism al Romaniei". Trei asociatii din industria de comunicare vor crea caietul de sarcini pentru licitatia in urma careia va fi aleasa firma de consultanta de branding, titreaza Adevarul.

Bursa de la Bucuresti ar putea deveni una dintre cele mai atractive piete din EuropaCentrala si de Est. Daca, in urma cu un an, piata romaneasca de capital era una dintre cele mai scumpe din regiune, cu un indicator PER (pret pe actiune/profit pe actiune) de 16,5, in momentul de fata aceasta se situeaza la un nivel de evaluare comparabil cu cel al Poloniei si Cehiei (cu un PER de 10,9), ca urmare a corectiilor inregistrate in ultimele 12 luni, afirma Adevarul.

Ministerul Transporturilor a solicitat o suma de 600 milioane de euro la viitoarea rectificare bugetara, pentru mai multe proiecte din domeniul rutier si feroviar, prioritar fiind Coridorul IV Paneuropean, pe tronsoanele Cernavoda-Constanta si Arad-Timisoara, a declarat astazi ministrul de resort, Ludovic Orban, scrie Ziarul Financiar.

Angajatii Petrom, salarii pe an cat 200 de benzinarii. Angajatii celei mai mari companii din Romania, Petrom, au incasat, anul trecut, salarii totale de peste 386 milioane de euro, cam cat ar fi platit, in medie, o firma petroliera pentru constructia a 200 de benzinarii. Salariul mediu in companie este de circa 510 euro si este mai mare cu 50% fata de cel mediu pe economie. Un angajat cu vechime nu castiga mai putin de 1.500 de euro, relateaza Business Standard.

Slovacia a primit unda verde pentru adoptarea euro la 1 ianuarie. Slovacia va adopta moneda europeana incepand cu 1 ianuarie, cursul de schimb la care se va face trecerea fiind fixat la 30,126 coroane/euro, conform deciziei Consiliului ministrilor de finante din zona euro, luata marti, anunta DailyBusiness.