Bill Gates a dezvaluit recent primele detalii despre urmatorul sistem de operare pe care-l pregateste Microsoft. La prima vedere, Windows 7, cum a fost numit, nu e altceva decat o rezolvare a problemelor intalnite la Vista, chiar daca sub o interfata mult mai atragatoare.

De fapt, Gates nu a sustinut nicio clipa contrariul. Dincolo de faptul ca a recunoscut de la bun inceput ca Windows 7 poate fi privit ca o rezolvare a neajunsurilor Vista, mai ales in conditiile in care spune ca nu a fost niciodata 100% multumit de vreun produs Microsoft, Gates mizeaza acum pe o strategie inspirata parca din cea pe care Steve Jobs, seful Apple, a aplicat-o pentru telefonul mobil iPhone.

Sistemul de operare le va permite utilizatorilor sa controleze computerul prin intermediul tehnologiei multi-touch, aplicata telefonului mobil al Apple. Adica accesul la aplicatii sau fisiere din computer va fi posibil prin atingerea ecranului, caz in care nu ar mai fi necesare mouse-ul si nici macar tastatura, desi scrierea textelor ar fi o activitate destul de dificila numai prin atingerea monitorului.

Integral in Ziarul Financiar