TripAdvisor, un site cu un numar de peste 24 de milioane de vizitatori intr-o saptamana, atrage atentia asupra pericolelor potentiale la care se expun venind in Romania, punctand insa ospitalitatea localnicilor, mult mai primitori decat occidentalii. Castelul Peles este primul in topul celor mai votate destinatii din Romania.

TripAdvisor.com, care se recomanda ca fiind „cea mai mare comunitate de turisti din lume“ (3,5 milioane de utilizatori inregistrati), a devenit in ultima vreme un ghid de vacante si calatorii foarte credibil in randul utilizatorilor de internet. De ce? Pentru ca majoritatea informatiilor privind o anumita destinatie sunt postate de utilizatorii site-ului, care au vazut la fata locului cum se prezinta situatia.

Trecand peste subiectivismul utilizatorilor care-si impartasesc propriile impresii de calatorie, ghidul on-line releva celor interesati informatii destul de detaliate privind experientele care pot fi traite pe viu.

Ca la toate celelalte 190 de destinatii de pe glob prezentate, Romania are si ea un top al locurilor care au fost votate ca trebuind vazute neaparat. De exemplu, un strain care ajunge in regiunea Brasovului, primul loc care ar trebui vizitat este Castelul Bran.

Utilizatorii site-ului noteaza ca acest loc unde „Dracula a dormit“ a fost „teribil de frumos“ altadata, dar ca acum este in ruine, in timp ce altii se declara dezamagiti de Bran. Urmatorul loc in topul celor mai populare obiective este Biserica Neagra din Brasov, urmata de Biserica Sf. Nicolae - prea putin cunoscuta chiar si de catre romani.

Financiarul