Cele mai luxoase iahturi private. Cel mai mare si mai luxos mega-iaht privat este detinut de ministrul saudit al apararii, printul sultan bin Abdul Azizi. Pe numele sau "Al Salamah", ambarcatiunea de 140 de metri poate fi inchiriata cu 800.000 de dolari pe saptamana. Pe locul al doilea se afla mega-iahtul sefului Oracle, Larry Ellison, si al lui David Geffen, un mogul al cinematografiei. "Rising Sun" este echipat pana si cu teren de baschet si este evaluat la 200 milioane de dolari, afirma Adevarul.

Exporturile de energie au crescut cu 77%. Firmele romanesti au exportat in primele 5 luni ale anului o cantitate totala de 2,22 TWh, cu 77% mai mult decat anul trecut, potrivit datelor Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Energiei. In conditiile in care productia totala de energie a fost de 22.6 TWh, cantitatea exportata a reprezentat circa o zecime, scrie Cotidianul.

CE propune reducerea cu 50% a tarifelor SMS-urilor internationale. Tarifele percepute pentru mesajele text trimise in strainatate ar putea fi reduse la jumatate, conform unui proiect al Comisiei Europene (CE), sustine Reuters citand o sursa oficiala din interiorul executivului european. Daca propunerea va fi aprobata, tarifele ar putea scadea de la o medie de 30 de eurocenti pe mesaj la circa 15 eurocenti, relateaza Gandul.

InBev devine cel mai mare berar din lume. Producatorul belgian de bere InBev, prezent si in Romania, va cumpara compania americana Anheuser-Busch, detinatorul marcii Budweiser, pentru 52 miliarde de dolari, devenind astfel cel mai mare berar din lume dupa volumul vanzarilor. Inainte de achizitie, liderul mondial al berii era compania SAB Miller, care detine la noi Ursus. Tranzactia pune sub control belgian o afacere de familie cu o traditie de 156 de ani. InBev, care produce marcile Beck’s, Stella Artois si Leffe, trebuie sa convinga acum sindicatele si politicienii locali pentru ca preluarea sa aiba succes, comenteaza Evenimentul Zilei.

Cea mai scumpa casa: 500.000.000 de dolari. Cea mai scumpa casa din lume este situata in apropiere de Monte Carlo pe o proprietate de 10 hectare pe care se afla 50 de gradini si cascade artificiale. Pretul insa este pe masura privelistii si a luxului pe care il ofera: 500.000.000 de dolari, relateaza Capital.

Top destinatii pentru straini. In opinia vizitatorilor straini, dupa Castelul Bran si Biserica Neagra, Bucurestiul are cele mai multe lucruri de oferit, poate si datorita dezvoltarii segmentului de turism de afaceri. Pe primul loc in topul celor mai populare locuri de vazut este zona Lipscani, Casa Poporului se afla pe locul secund in topul atractiilor si se bucura de apreciere, chiar daca este o constructie „bombastica“. Muzeul Satului este pe locul 3 in topul atractiilor, urmat de Biserica Stravropoleus, Muzeul Taranului, Ateneul si Muzeul de Arta, relateaza Financiarul.

35.000 de ingineri lipsesc de pe piata fortei de munca. Constructiile, IT&C-ul si industria auto sunt cele mai afectate de lipsa absolventilor de facultati cu profil tehnic, angajatorii estimand ca in aceste domenii deficitul cumulat este de aproximativ 35.000 de ingineri.

Doar industria auto are nevoie de 15.000 de ingineri pe an. "Estimez ca un numar de 14.000 - 15.000 de ingineri pe an ar putea sa satisfaca necesitatile industriei in urmatorii ani", spune Constantin Stroe, vicepresedinte al Automobile Dacia, citat de Ziarul Financiar.

Cererea de locuinte, de cinci ori mai mare decat oferta. Raportul dintre cerere si oferta pe piata rezidentiala din Capitala ramane dezechilibrat, in prezent doar un bucurestean din cinci si-ar putea gasi o casa noua, arata un studiu al companiei imobiliare Regatta. "Numarul de apartamente noi care vor fi livrate pe piata in urmatorii cinci ani va ajunge la circa 65.000. Desi vorbim de o cifra considerabila, necesarul de locuinte nu va fi acoperit, raportul fiind estimat azi la o locuinta pentru cinci cereri in Bucuresti", comenteaza Alexandru Nitescu, director de proiecte si investitii in cadrul Regatta, citat de Romania libera.

Directorii de vanzari romani castiga ca in Occident. Castiga peste 2.100 de euro pe luna in provincie si 3.600 de euro in Bucuresti, au intre 35 si 40 de ani si o vechime pe post de unu pana la sapte ani. Acestia sunt directorii de vanzari romani, care ajung in aceasta pozitie mult mai repede decat colegii lor din Germania sau Marea Britanie, unde salariile pentru aceasta pozitie sunt cu 30-35% mai mari. Totusi, directorii de vanzari romani sunt platiti cu 15% mai bine decat colegii lor din Cehia si cu 50% mai bine decat cei din Bulgaria, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanta Mercer, citat de Business Standard.

Top banci. In sectorul bancar din Europa Centrala si de Est opereaza 2.609 banci, cu active totale de aproape 2.000 miliarde de euro, din care circa 13% sunt impartite de trei banci, potrivit unui studiu al grupului financiar UniCredit. Clasamentul principalelor banci, din Europa Centrala si de Est, in functie de active: 1. UniCredit Group care opereaza in ECE prin intermediul Bank Austria, cu active totale in regiune de 118 miliarde de euro si un profit net dupa impozitare de 2,12 miliarde de euro; 2. Raiffeisen, cu active totale de 72,7 miliarde de euro si profit net dupa impozitare de 973 milioane de euro; 3. Erste Bank ocupa locul trei, cu active totale de 72 miliarde de euro, relateaza Ziarul Financiar.

RCS&RDS a scos TMCTV si Telesport din grila TV. Oficialii posturilor de televiziune The Money Channel (TMC) si Telesport acuza compania de televiziune prin cablu RCS&RDS ca nu au fost informati cu privire la excluderea din grila de programe, cu toate ca detin contracte de distributie in vigoare. Cele doua posturi au fost inlocuite cu postul de sport GSP TV, scrie Daily Business.

Viitorul Touareg la teste. Viitoarea generatie de Touareg este deja in teste. Volkswagen si-a propus ca la sfarsitul acestui deceniu, in 2010, sa aduca pe piata un nou Touareg. Prototipul din imagini va inlocui actualul Touareg, lansat de Volkswagen in 2003 si care a primit intre timp si un facelift. Volkswagen spera de la noul Touareg sa ia o cota mai mare din piata rivalilor japonezi, in schimb vor sa ofere performanta si economie de combustibil, afirmaStiriAuto.ro.