Romanii au facut milioane de dolari din tunuri imobiliare. Metoda este simpla - cumperi cu bani gheata un complex de apartamente pe propria firma, ti le vinzi apoi tie unul cate unul, luand imprumuturi separate, faci profit de milioane de dolari si apoi iti iei vacanta in Europa si te faci nevazut.

S-a spus intotdeauna despre romani ca sunt inventivi. Iata ca si atunci cand vine vorba de criza imobiliara americana, unii dintre conationalii nostri dau dovada de "inventivitate" dand tunuri de milioane de dolari.

Intr-o ancheta publicata de "Chicago SunTime" si preluata de Romanian Global News se arata si metoda prin care mai multi romani au facut milioane de dolari din imobiliare: cumperi cu bani gheata un complex de apartamente pe propria firma, ti le vinzi apoi tie unul cate unul, luand imprumuturi separate, faci profit de milioane de dolari si apoi iti iei vacanta in Europa si te faci nevazut. Spre exemplu, un roman a cumparat in 2006 un bloc de apartamente in zona Chicago, la pretul de 765.000 de dolari, pe numele companiei pe care o detinea, Mkst Enterprise Inc.

Cum sa furi un milion

Intre decembrie 2006 si ianuarie 2007, acesta incepe sa-si cumpere apartamentele, unul cate unul, de la propria companie, sub pretextul transformarii lor in condomenii, luand sapte imprumuturi de la diferite banci, suma totala fiind de aproape 1.850.000 de dolari, facand un "profit" de peste 1.100.000 de dolari. La scurt timp dupa vanzare, acesta isi anunta chiriasii ca o sa plece intr-o vacanta in Europa si ca unul din oamenii lui va veni sa incaseze chiria lunar. Intre timp, proprietarul inceteaza sa mai achite ratele la banca pentru imprumuturile facute.

Curentul