Doru Lionachescu a vandut 51% din firma de investitii Capital Partners pentru 32 mil. euro. Doru Lionachescu impreuna cu partenerii lui - Victor Capitanu, Andrei Diaconescu, Vlad Busila - au vandut pachetul majoritar de actiuni al casei de investitii Capital pentru 32 milioane de euro diviziei de investitii a grupului elen Piraeus. Doru Lionachescu este un fost bancher care a lucrat pentru ING, Citibank si Bancpost. El, impreuna cu alti colegi, au infiintat acum cativa ani casa de investitii Capital Partners. Firma a fost implicata in mai multe tranzactii, cea mai importanta fiind vanzarea BT Asigurari catra grupul francez Groupama, scrie Ziarul Financiar.

Topul celor mai ieftine masini din SUA. Forbes a publicat un top al celor mai ieftine 12 masini din Statele Unite. Cea mai ieftina masina din Statele Unite, cu un pret care trece un pic peste 10.000 de dolari, este modelul Kia Rio, care la un pret de 10.890 de dolari are un motor de 1,6 litri iar in dotarile standard se pot enumera transmisia manuala, blocarea manuala a usilor, ajustarea scaunului de la sofer si setul complet de airbaguri. Analistii au subliniat ca la acest pret nu primesti aer conditionat, sistem audio si nici geamuri electrice. Pe locul al treilea se afla varianta de 1,5 litri a modelului Toyota Yaris cu un pret de 11.550 de dolari, iar pe locul al doilea se afla modelul Aveo de la Chevrolet cu un pret de 11.460 de dolari, scrie Capital.

Uniunea Europeana ia masuri dure la adresa Bulgariei. Uniunea Europeana intentioneaza sa blocheze fonduri in valoare de aproximativ un miliard de dolari destinate Bulgariei, pentru a sanctiona lipsa de progrese a acestei tari in combaterea coruptiei la nivel inalt. Fondurile urmau sa ajunga la patru agentii importante, anunta BBC.

Ziarist francez arestat pentru publicarea de fotografii-spion cu un model Renault. Un ziarist de la publicatia franceza "AutoPlus", Bruno Thomas, a fost arestat saptamana trecuta pentru 48 de ore, fiind acuzat de spionaj industrial si alte 4 fapte conexe. Acuzatia a fost inaintata justitiei de Renault anul trecut, ca urmare a publicarii in revista amintita a unui set de fotografii cu un model Renault care "urma sa apara pe piata abia peste trei ani", dupa cum afirma reprezentantii companiei in plangere, scrie Saptamana Financiara.

Oamenii de afaceri romani vor masini de lux personalizate si in editii limitate. Oamenii de afaceri sunt principalii clienti ai importatorilor de autoturisme de lux din Romania. Ei contribuie din plin la formarea unei piete de ordinul zecilor de milioane de euro, iar vanzatorii incearca sa le satisfaca cele mai originale preferinte, care se indreapta de obicei catre masini personalizate sau in editie limitata, scrie DailyBusiness.

Marea Britanie - locul intai la deficit comercial, Romania - locul sase. Conform primelor estimari pentru luna mai, la nivelul intregii Uniuni Europene s-a inregistrat un deficit comercial de 21,5 miliarde de euro, fata de 14,7 miliarde de euro in mai 2007, conform datelor Biroului European de Statistica - Eurostat, date publicitatii astazi. Romania s-a plasat in perioada ianuarie-aprilie pe pozitia a sasea intre statele Uniunii Europene, in functie de balanta comerciala, cu un deficit de 7 miliarde de euro, scrie Capital.

Erste: Companiile de asigurari europene nu sunt grav afectate de criza financiara internationala, dar se inregistreaza, in general, un declin al profiturilor brute, din cauza pietelor financiare slabe, considera analistii Erste Bank intr-un raport publicat vineri, scrie Business Standard.

Renault Megane R26 R, primele teasere. Primele teasere oficiale cu Renault Megane R26 R sunt dezvaluite cu putin timp inainte de debutul acestuia de la Salonul Auto de la Londra, din 22 iulie. Noua versiunea imbunatatita a lui Megane R26 va fi comercializat intr-o editie limitata. Noul Megane R26 R este derivat din versiunea RS si este propulsat de motorul turbo de 2.0 litri care dezvolta 224 CP. Noua versiune R26 R este omologata pentru strada, dar nu exclude inclinatiile pentru circuit, potrivit Automarket.