Toate automobilele noi Mercedes-Benz vor fi dotate cu motoare turbo, peste maximum doi ani si jumatate, tehnologia permitand obtinerea de performante ridicate din motoare mai mici si mai economice, potrivit responsabilului de cercetare si dezvoltare din cadrul producatorului auto, Thomas Weber. "Toate modelele noastre vor avea motoare turbo, in productia de serie, pana la sfarsitul anului 2010", a spus Weber, scrie Automotive News Europe.

Weber s-a referit la motoarele pe benzina, deoarece toate cele diesel folosesc supraalimetare cu turbina de mai bine de 15 ani. Declaratiile oficialului Mercedes-Benz vin in contextul in care in Europa si Statele Unite ale Americii legislatia obliga producatorii auto sa reduca emisiile de noxe si de dioxid de carbon ale modelelor pe care le produc. Cererea pentru motoare turbo este in crestere deoarece aceasta tehnologie nu este prea scumpa si permite reducerea consumului de carburant.

Prin utilizarea turbinelor, Daimler va putea instala pe masinile sale motoare mai mici, mai usoare si mai eficiente decat pana in prezent, fara o diminuare a performantelor. Potrivit lui Weber, pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, Mercedes-Benz va introduce si motorizarile hibride pe termen mediu, iar limuzina Clasa S va avea o astfel de varianta din 2009.

De asemenea, oficialul Mercedes-Benz a adaugat ca obiectivul pe termen lung al companiei este sa produca vehicule care sa nu aiba emisii poluante, folosind tehnologii bazate pe hidrogen sau pe energie electrica.

In acest sens, primul pas va fi facut in 2010, prin inceperea productiei de serie a Smart ForTwo electric. Smart face parte din grupul Daimler, alaturi de Mercedes-Benz.