Primii romani care dezvolta software pentru iPhone. Compania romaneasca MB Dragan, agentie specializata in publicitate interactiva si in publicitate pe telefoane mobile, a dezvoltat prima aplicatie software care permite utilizatorilor de terminale Apple iPhone sa acceseze serviciul Yahoo! Maps, care asigura, printre altele, acces si la o harta detaliata a Bucurestiului, scrie Ziarul Financiar.

Topul celor mai bune hoteluri si restaurante din Bucuresti. Aflati cum sunt vazute hotelurile din Bucuresti - cea mai vizitata destinatie din Romania - si care sunt hotelurile si restaurantele preferate de straini, potrivit tripAdviser.com si booking.com. Lista cu hoteluri disponibila pe tripAdviser.com este destul de lunga, pe primele pozitii facandu-si loc unitatile mici, de tip boutique. Rembrandt Hotel este primul in clasamentul membrilor tripAdvisor.com, site care saptamana trecuta a fost vizitat de 22,4 milioane de persoane. Pe locul 2 in topul popularitatii este Athenee Palace Hilton, iar pe 3, regasim Hotel Moxa. De pe lista primelor zece hoteluri preferate nu lipsesc, in ordine, Novotel, K+K Hotel Elisabeta, Carol Park, Intercontinental, Tulip Inn si Crowne Plaza, scrie Financiarul.

Un manager de fond mutual castiga pana la 8.000 de euro lunar. Un manager de fonduri mutuale are un salariu intre 2.000 si 5.000 de euro lunar, la care se adauga bonusurile de performanta, potrivit informatiilor oferite de mai multi administratori de fonduri de pe piata locala. Pe pietele internationale, managerii fondurilor de investitii sunt printre executivii cel mai bine platiti, veniturile acestora putand ajunge chiar la ordinul miliardelor de dolari, scrie Business Standard.

Dobanda-cheie din Ungaria ramane la 8,5%. Dobanda-cheie din Ungaria va ramane la 8,5%, dupa sedinta de astazi a Consiliului Monetar din cadrul Bancii Nationale a tarii vecine. De data aceasta, analistii de la Budapesta se asteptau ca dobanda sa fie lasata la aceeasi cota, spre deosebire de sedinta anterioara, cand dobanda era la 8,25%, iar piata se astepta sa stagneze, iar majorarea a parut pripita, scrie Capital.

iPhone 3G: Superb, dar nu perfect. Noul iPhone reprezinta o imbunatatire substantiala fata de vechiul model, insa trebuie sa fiti pregatiti sa va petreceti mult timp pentru studierea manalului de utilizare. Dupa testarea modelului original, de anul trecut, s-a constatat ca telefonul era foarte lent, iar navigarea pe internet reprezenta o problema, scrie Chip.ro.

Cum sa citesti evolutia pietei cu tranzactiile insiderilor. Persoanele din conducerea companiilor listate pe Bursa, care detin informatii despre situatia companiei, asa-zisii insideri, au dovedit in ultimul an si jumatate mai multa inspiratie decat micii investitori de pe piata, realizand achizitii mai mari in momentele in care Bursa inregistra scaderi puternice si vanzand actiuni in perioade de maxime, scrie Ziarul Financiar.

Nice MyCar este un model electric. Compania Nice a anuntat ca va lansa la Salonul Auto de la Londra modelul suta la suta electric MyCar. Este vorba despre un model cu doua locuri si propulsie electrica, desenat de Giugiaro pentru gusturile europenilor. Nice MyCar este produs in Hong Kong si va fi disponibil din toamna pe piata din Marea Britanie la pretul de 11.350 de euro, scrie Automarket.

Record regional de crestere a creditelor de consum in valuta. Datele publicate de bancile centrale din Europa Centrala si de Est arata faptul ca, la finele lunii mai, creditele de consum in moneda straina au inregistrat cel mai rapid ritm de crestere comparativ cu celelalte piete bancare. Ponderea creditelor de consum in valuta in totalul finantarilor pe acest segment a depasit, la finele lunii mai, 45%, scrie Financiarul.

Dacia a vandut 60 de Sandero pe zi de la lansare. Automobile Dacia a comercializat, pana in prezent, peste 1.900 de automobile Sandero, din momentul lansarii modelului, la inceputul lunii iunie, adica aproximativ 60 de masini pe zi, a declarat pentru Business Standard vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe.

Cea mai mare centrala eoliana din Europa se construieste in Scotia. In Marea Britanie se va construi cea mai mare centrala de energie eoliana din Europa. Aceasta va fi plasata in Scotia, langa localitatea Abington, in localitatea South Lanarkshire. Va avea o capacitate de 548 de megawatti, va fi compusa din 152 de turbine si si va putea sa alimenteze cu electricitate pana la 320.000 de locuinte. Costul total al lucrarii va fi de 600 milioane lire sterline (755 milioane euro), scrie Capital.

Cei mai infideli angajati. Cea mai mare rata a fluctuatiei de personal, de aproape 80%, se inregistreaza in retail, ceea ce inseamna ca din 100 de oameni 80 aleg sa plece din companie in interval de un an. Pe urmatoarele locuri se situeaza call centerele - unde fluctuatia poate ajunge pana la 70% si unde "speranta medie de viata" a unui angajat in companie este de sapte luni - si constructiile, cu un turnover de personal de peste 60%, scrie Ziarul Financiar.