Pe strazile din Romania, trecatorii inca mai intorc capul cand vad o masina cabrio (decapotabila). Sezonul cald a adus in acest an cu 20% mai multe masini decapotabile pe soselele din Capitala si din tara, dupa cum sustin producatorii auto.

Considerate inca „fite“ pentru soferii romani, autoturismele cabrio au inceput sa fie cautate si la noi. Analistii din industrie sustin, insa, ca vanzarile sunt afectate de faptul ca la noi vara tine doar trei luni. „Romanii nu isi permit inca sa-si cumpere masini pentru un singur sezon, insa pentru cei bogati reprezinta o distractie“, sustin reprezentantii producatorilor auto.

Preturile pentru modelele cabrio sunt piperate - pe piata din Romania nu se gasesc cabriolete sub 15.000 de euro. Cele mai vandute autoturisme decapotabile se adreseaza insa unor clienti cu bugete mai mari. Un BMW Seria 3 Cabrio ajunge la peste 50.000 de euro, insa exista si variante mai putin costisitoare precum Opel Astra TT si Tigra sau Mitsubishi Colt CZC. Cel mai ieftin cabrio de pe piata este insa masina de doua locuri pentru oras Smart Fortwo Cabrio, al carei pret porneste de la13.000 de euro.

Integral in EvZ