Omul de afaceri timisorean si-a scos de 55 de ori banii cu care a cumparat firma Atlas Gip de la stat. Afacerea Atlas Gip Ploiesti, firma de servicii petroliere, s-a dovedit a fi extrem de rentabila pentru omul de afaceri Ovidiu Tender. „Pretul platit la achizitia de la statul roman a companiei Atlas Gip Ploiesti a fost mic, undeva la sase miliarde de lei vechi. Iar astazi, in dolari, valoarea tranzactiei este de aproximativ 26 de milioane“, spune Tender.

Cele 6 miliarde de lei vechi din 1999, cand Tender a cumparat Atlas Gip de la stat, valorau aproape 400.000 de dolari. E drept, Tender a cumparat atunci doar 69,96% din Atlas Gip. La vanzarea companiei catre firma americana Weatherford, tranzactie perfectata luna aceasta, cele 69,96% valorau in jur de 21,47 milioane de dolari.

Deci profit de 5.400% fata de investitia initiala, anunta revista „Investitii si Profit“ in numarul din luna august. Pe langa profitul de 5.400% rezultat din cumpararea in 1999 a pachetului de 69,96% din Atlas Gip de la stat, afacerea din Ploiesti i-a mai adus lui Tender un surplus de 2,2 milioane de lei, dar de aceasta data in contul unei alte companii pe care o detine, Vulcan Bucuresti.

Cu doar o saptamana inainte de a vinde Atlas Gip americanilor, Ovidiu Tender a cumparat de la SIF Muntenia 14,49% din Atlas Gip cu 65 de lei/actiunea in numele societatii Vulcan Bucuresti. Ulterior a revandut actiunile catre Wheaterford cu 83 de lei bucata. Rezulta ca omul de afaceri timisorean a realizat un profit de 2,2 milioane lei pentru Vulcan la acest pachet de actiuni. Acest profit ar trebui sa se regaseasca in rezultatele financiare ale societatii Vulcan in al treilea trimestru al anului 2008.

Integral in Cotidianul