Opt microintreprinderi, multe din constructii si comert, au avut anul trecut afaceri de peste doua milioane de euro, cea mai prospera fiind o firma din Iasi cu activitate in domeniul contructiilor de cladiri si care a raportat la Fisc venituri anuale impozabile de aproape 7 milioane de euro.

Microintreprinderile sunt firme cu cel mult 9 angajati. Cele mai ridicate venituri au fost declarate pe segmentul constructiilor de cladiri si al lucrarilor de geniu civil, microintreprinderile care activeaza in acest domeniu ocupand primele doua locuri in top. O firma de constructii din Iasi a raportat cel mai mare venit, de 6,9 mil. euro, pe pozitia secunda situandu-se o microintreprindere din acelasi do-meniu de activitate, dar situata in Ilfov, cu un rezultat brut de 4,6 mil. euro, conform datelor centralizate de Fisc.

Comertul cu ridicata al produselor intermediare aduce pe locul 3 o firma din Bucuresti, care a realizat anul trecut un venit impozabil de 3,5 mil. euro. Locul urmator este ocupat de o firma tot din Capitala, care a derulat activitati de cumparare si vanzare de bunuri imobiliare proprii, rezultatul raportat fiind de 3,4 mil. euro. Impozitul aferent anului 2007 a fost de 2%, cotele pentru acest an si pentru 2008 urmand sa urce la 2,5%, respectiv 3%.

Ziarul Financiar