Logan Edge, versiune de lux in India! Mahindra Renault a lansat o editie speciala a modelului Logan pe piata din India, sub numele de Logan Edge. Acesta are scaunele tapitate in piele, ornamente din lemn si un sistem audio produs de Kenwood. Versiunea Edge a modelului Logan a fost lansata in New Delhi, scrie Capital.

Romania a pierdut toate cele opt plaje Blue Flag in trei ani. Litoralul romanesc avea, in 2005, opt plaje si un port certificate Blue Flag, care recunosc curatenia, calitatea apei de imbaiere si, in final, siguranta. Normal, in timp, lucrurile ar fi trebuit sa mearga in sensul inmultirii sau macar al mentinerii numarului plajelor pe care sa fluture „Steagul albastru”. Numai ca in acest an, emblema calitatii si a sigurantei, care se regaseste pe zece plaje de la bulgari, a disparut de pe litoralul nostru. Simbolurile Blue Flag au fost obtinute, in anii trecuti, prin eforturile hotelurilor care administrau suprafetele de nisip din fata structurilor de cazare, scrie Financiarul.

Adrian Sarbu castiga anual de la PRO TV un milion de euro. Adrian Sarbu castiga anual de la PRO TV un milion de euro, conform datelor furnizate de „Business Standard“. Rupert Murdoch, mogulul media de peste Ocean, ia de la News Corp. 24,25 milioane de dolari pe an, citeaza Cotidianul.

Tiriac Jr.: Vrem sa facem din "Stejarii" cel mai ravnit complex rezidential de lux din Romania. Proiectul este dezvoltat in mijlocul padurii Baneasa din nordul Capitalei pe un teren de 10 hectare si va cuprinde in final 535 de apartamente in blocuri de patru etaje. Apartamentele au preturi pornind de la 340.000 de euro plus TVA (pentru doua camere) si ajung la 1,8 mil euro plus TVA pentru penthouse-urile cu o suprafata de 600 de metri patrati. Primele 286 de apartamente vor fi livrate la inceputul verii anului 2009, scrie Ziarul Financiar.

Un manager de dezvoltare castiga lunar peste 4.000 de euro. Daca are minimum cinci ani de experienta, spirit antreprenorial, un portofoliu mare de clienti si cunoaste foarte bine domeniul in care activeaza, un manager de dezvoltare (sau business development manager) poate castiga pe piata locala peste 4.000 de euro net pe luna, potrivit specialistilor in recrutare, scrie Business Standard.

Cum isi protejeaza bulgarii plajele salbatice si noi nu! Ministrul Mediului si Apelor din Bulgaria, Dzhevdet Charukov a hotarat extinderea cu inca trei ani a perioadei in care sunt interzise constructiile in arealul de plaja situat intre Emine si Irakli. Zona se afla undeva intre Burgas si Varna, fiind una dintre putinele zone de tarm salbatic din tara vecina. Plaja Irakli este chiar cea mai mare si mai cunoscuta plaja salbatica din Bulgaria, echivalentul plajei din Vama Veche de la noi, scrie Capital.

Jurnal de pe frontul gigantilor. Aproape sapte miliarde de euro - atat au insumat anul trecut afacerile retelelor de comert modern. Expansiunea agresiva si mutarile surpriza intre jucatori fac ca ierarhiile sa devina incerte, pe masura ce mizele cresc si competitia devine mai complicata, scrie Business Magazin.

Ford a pierdut 8,7 miliarde de dolari, in al doilea trimestru. Desi rezultatele pozitive din primul trimestru al acestui an au indicat o situatie relativ buna pentru gigantul american Ford, lucrurile au revenit la “normal” odata cu anuntarea rezultatelor financiare pe trimestrul II. Ford a inregistrat in acest ultim interval o pierdere peste asteptari, de 8,7 miliarde de dolari, provocata de vanzarile in cadere libera ale modelelor mari, pe piata nord-americana, in contextul cresterii pretului carburantilor, scrie AutoNews.

SIF-urile au pierdut aproape 60% din valoare de la inceputul anului. Se vor opri din cadere? De la inceputul anului, actiunile SIF au pierdut doua treimi din valoare, iar scaderile par sa nu se mai termine. Problemele SIF-urilor s-au accentuat in ultimele saptamani, timp in care au reusit sa sparga nivelul de 40.000 de puncte pentru BET-FI si sa scada mult mai puternic decat piata. De la inceputul lunii iulie, indicele SIF-urilor, BET-FI a pierdut circa 25%, in timp ce indicele general al pietei, BET-C, a scazut mai putin de 7%, scrie Ziarul Financiar.

Castiguri de vedeta tv. In Romania, cea mai scumpa la vedere dintre stiriste este Andreea Esca, al carei salariu s-ar ridica la 40.000 de euro pe luna. Mircea Radu si Dan Negru ar castiga 18.000, respectiv 20.000 de euro pe luna, Radu Moraru ar avea o leafa de 15.000 de euro, Sandra Stoicescu, de 28.000 de euro, iar Andreea Raicu ar duce acasa un salariu lunar de 30.000 de euro de cand prezinta „Megastar", scrie Cotidianul.

Inform Media a preluat site-urile Mirabilis. Inform Media, unul dintre principalii publisheri locali din Romania, a preluat site-urile masini.ro, culinar.ro, portal.ro, recomanda.ro si xcent.ro de la Mirabilis Media, achizitia incadrandu-se in strategia de extindere pe online a grupului, scrie Business Standard.

Din 4 august vom avea titluri de stat pentru o Bursa mai sigura. Listarea titlurilor de stat la Bursa de Valori Bucuresti, dupa 12 ani de la demararea primelor initiative, vine intr-un moment in care economia romaneasca si piata de capital au atins un nivel de maturitate care permite tranzactionarea acestor instrumente la BVB, scrie Financiarul.

Cea mai performanta microintreprindere a avut venituri de 7 milioane de euro. Opt microintreprinderi, multe din constructii si comert, au avut anul trecut afaceri de peste doua milioane de euro, cea mai prospera fiind o firma din Iasi cu activitate in domeniul constructiilor de cladiri si care a raportat la Fisc venituri anuale impozabile de aproape 7 milioane de euro. Microintreprinderile sunt firme cu cel mult 9 angajati, scrie Ziarul Financiar.