Topul celor mai bine platiti manageri de pe planeta. Cel mai bine platit „bugetar” in 2008 este Lee Hsien Loong, premierul statului Singapore. Seful guvernului britanic si cel al cancelariei germane erau, in 2005, liderii cei mai bine platiti din Uniunea Europeana. Fiecare avea un venit anual de aproximativ 260.000 de euro. Directorii romani cu cele mai mari salarii activeaza in industria telecomunicatiilor, informeaza Financiarul.

Tiriac pierde importurile Ford in Romania. Ford Romania, noul proprietar al Automobile Craiova, va prelua din august 2010 importul, marketingul si distributia marcii Ford pe piata romaneasca, au anuntat reprezentantii Romcar, compania care importa marca, pe piata romaneasca, de 16 ani. Romcar, avand in portofoliu doar marca Ford, este cel mai mare importator al grupului Tiriac Auto, scrie Business Standard.

Audi A5 schimba 1.8 TFSI pe 2.0 TFSI. Audi anunta ca adauga un nou propulsor in oferta coupe-ului Audi A5. Este vorba de un 2.0 litri TFSI care produce 178 de CP si este pregatit sa ia locul actualului entry level de 1.8 litri, tot TFSI. O mutare fireasca dupa unii analisti care sustineau ca propulsorul de 1.8 litri era prea mic pentru Audi A5 – acesta fiind introdus oricum mai tarziu in oferta, creand astfel cea mai ieftina varianta de Audi A5, anunta StiriAuto.

Dolarul a inregistrat in administratia Bush cel mai grav declin dupa 1970. Dolarul a inregistrat in administratia George W. Bush un declin de 33,8%, cel mai grav de la inceputul anilor 1970, iar investitorii asteapta cu interes schimbarea presedintelui. Analistii nu atribuie in totalitate presedintelui Bush declinul dolarului, dar considera ca moneda americana nu poate avea o evolutie mai proasta sub conducerea republicanului John McCain sau a democratului Barack Obama, scrie ZF.

GM si Peugeot, principalii perdanti ai programului Rabla. Opel, Chevrolet si Peugeot sunt marcile care au avut cel mai putin succes in programul Rabla. Pe de alta parte, Dacia si-a epuizat stocul si a primit in plus 3.886 de unitati, anunta Cotidianul.

Mahindra&Mahindra ar putea prelua Hummer de la GM. General Motors (GM) negociaza cu producatorul indian de automobile Mahindra&Mahindra vanzarea brandului Hummer, in cadrul masurilor de restructurare si de majorare a lichiditatilor, au declarat, ieri, surse apropiate situatiei, citate de Reuters. Sursele au precizat ca GM mai discuta vanzarea Hummer cu alti doi producatori auto, unul din Rusia si un altul din China, anunta EvZ.

3.300 de laptop-uri, pierdute pe aeroporturi. Cateva sute de mii dintre cele 63 de milioane de laptop-uri achizitionate de companii anul acesta vor fi pierdute sau lasate nesupravegheate in aeroporturi, iar 57% dintre acestea nu vor fi revendicate, se estimeaza intr-un studiu realizat de compania Ponemon Institute, anunta Curentul. Saptamanal, se pierd peste 3.300 de laptop-uri in cele mai mari opt aeroporturi din zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa).

Romanilor le e frica de refinantare, desi ar avea de castigat. Pentru ca experienta cu bancile nu este pe lista celor mai placute amintiri ale romanilor, un produs nou, cum este refinantarea, este inca neatragator, desi ar putea aduce beneficii reale. Practic, refinantarea inseamna ca iti faci un credit nou pentru a-l plati pe cel vechi. Care este beneficiul? Faptul ca noul credit il vei plati la dobanzile de acum, nu la cele care erau cand a fost luat creditul, scrie Gandul.

Google investeste in capital de risc. Compania americana Google, cel mai puternic motor de cautare online, intentioneaza sa infiinteze o firma de investitii cu capital de risc. Noua afacere urmeaza sa fie condusa de actualul prim-vicepresedinte al companiei de servicii online, David Drummond, care ocupa si functia de director juridic, relateaza Adevarul.

BBC, amendat cu 400.000 de lire sterline. Postul de televiziune BBC a fost amendat de catre Ofcom (Oficiul pentru protectia consumatorului din Marea Britanie) cu 400.000 de lire sterline deoarece a indus in eroare publicul prin consursuri false, anunta Capital.

Vanzarile de LCD-uri cresc consumul de bere. "Romanul mai are o trasatura specifica, aceea de a-si crea mult mai multe ocazii de consum decat alte natii", a declarat Marian Olteanu, new product development manager, Ursus, in cadrul clubului BUSINESS Magazin, scrie Ziarul Financiar. "Spre exemplu, isi cumpara un LCD. In mod clar, isi va chema prietenii, la o bere, sa se uite cu totii la un meci la televizorul cel nou. Si daca numaram cate televizoare noi s-au cumparat anul trecut, iata tot atatea ocazii de baut bere, care inainte nu existau", a explicat Olteanu.

Romania revine in Neckerman. Ministerul Turismului a incheiat parteneriate cu trei dintre cei mai mari touroperatori ai Europei si se afla in negocieri cu cea mai importanta companie de profil. Touroperatorii Dertour, Thomas Cook-Neckerman si ITS vor include in cataloagele lor si destinatii turistice din Romania, informeazaCotidianul.

Germanii si britanicii nu mai revin pe litoralul bulgaresc. In statiunea Albena din Bulgaria turistii germani si britanici sunt inlocuiti de romani, rusi si autohtoni. Compania care detine majoritatea hotelurilor din Albena, a prezentat cateva rezultate preliminare pentru sezonul in curs, potrivit carora numarul turistilor din cele doua tari occidentale este in retragere, noteaza Capital.

Cum poate fi vanduta o casa ipotecata. Instrainarea unei locuinte luate prin credit se poate realiza cu acordul bancii. Fie ca ramburseaza anticipat sau gasesc un client care sa preia ipoteca, proprietarii locuintelor achizitionate pe credit au la dispozitie mai multe variante pentru a le vinde, sustine Adevarul.

Companiile, Big Brother pentru angajatii care muncesc de acasa. Desi munca de acasa nu s-a impamantenit prea mult in Romania, aceasta incepe sa castige teren, in special o data cu patrunderea multinationalelor care au adus cu ele practicile de "afara". Companiile americane folosesc sisteme IT tot mai performante pentru a-si supraveghea angajatii care lucreaza de acasa, scrie DailyBusiness. Unul din serviciile de monitorizare a angajatilor este odesk.com, care are o retea de 90.000 de angajati monitorizati - programatori IT, administratori de retea, designeri grafici.

Apartamentele vechi din Capitala s-au ieftinit cu 200 de euro/mp in 2008. Pretul mediu pe metru patrat in apartamentele vechi din marile orase ale tarii a scazut cu 200 de euro in primele sase luni ale acestui an, arata estimarile agentiei imobiliare RE/MAX. Aceasta scadere a pretului pe metrul patrat arata ca un apartament cu o suprafata de 50 de metri patrati este cu 10.000 de euro mai ieftin decat la inceputul acestui an, informeaza Gandul.

Hotel de cel putin patru stele la Aeroportul Henri Coanda. Euroconstruct Trading i'98 si agentia imobiliara Aria House au depus la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) declaratii de intentie pentru asocierea in participatiune cu societatea care administreaza aeroportul pentru construirea unui hotel de cel putin patru stele, anunta Financiarul.

Cum evolueaza piata rezidentiala din provincie anul acesta. Piata rezidentiala din provincie a inregistrat un ritm de vanzare putin mai alert decat cel din Capitala anul acesta, dar nu este ferita de esecuri, conform reprezentantilor Century 21, retea care detine circa 15 agentii imobiliare in toata tara, scrie DailyBusiness.

Ce recomandari de investitii are cel mai mare broker din Romania. KBC Securities, cea mai mare companie de brokeraj din Romania, in functie de rulaje, are recomandari de cumparare pe 12 dintre cele 16 companii listate la Bursa de la Bucuresti pe care le are sub acoperire, in conditiile in care actiunile societatilor listate au avut scaderi drastice in ultimul an, informeaza Business Standard.