Pretul locuintelor vechi scade cu pana la 10.000 €. Apartamentele vechi s-au ieftinit, in prima jumatate a anului, cu pana la 10.000 de euro, in conditiile in care pretul mediu pe metru patrat la apartamentele vechi a scazut, in majoritatea marilor orase, in medie cu circa 200 de euro, potrivit unei analize realizate de reteaua de agentii imobiliare RE/MAX Romania, informeaza Business Standard.

Romcar va pierde afacerea Ford incepand din august 2010. Ford Europa doreste sa infiinteze in Romania o Companie Nationala de Vanzari (CNV), care, de la 1 august 2010, va prelua, de la actualul importator, Romcar, activitatile de marketing, vanzari si service pentru vehiculele Ford.Ca urmare a unei cresteri constante a vanzarilor si a achizitionarii fabricii de automobile de la Craiova, Ford Europa intentioneaza sa infiinteze in Romania o Companie Nationala de Vanzari (CNV), de la 1 august 2010, care va prelua, de la actualul importator, Romcar, activitatile de marketing, vanzari si service pentru vehiculele Ford, scrie Financiarul.

Ryanair pleaca de la Arad. Cea mai mare companie europeana de curse low-cost, Ryanair nu mai zboara de la Arad incepand de vineri, anuland cursele cu scandal. In iunie, compania irlandeza a anuntat intentia de a parasi Aradul, acuzand ca autoritatile locale nu si-au respectat obligatiile asumate, anunta Ziarul Financiar.

Rompetrol Rafinare a generat vineri 67% din schimburile bursiere cu actiuni. Actiunile Romeptrol Rafinare Constanta (RRC) au atras vineri tranzactii de 25,2 mil. lei (7,16 mil. euro), reprezentand 67% din valoarea totala a schimburilor cu actiuni, incheiate vineri la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pe fondul aprecierii pietei cu peste 1%, scrie DailyBusiness.

Fuziunea dintre EDF si British Energy a esuat din cauza nemultumirii actionarilor. Fuziunea dintre Electricite de France (EDF) si grupul britanic nuclear British Energy, care parea sigura joi, a esuat peste noapte pentru ca actionarii companiei britanice nu sunt multumiti de pretul oferit, relateaza Business Standard. Cele doua companii au remis presei comunicate scurte. EDF a anuntat joi noaptea ca “dupa discutii profunde, estimeaza ca nu sunt inca intrunite conditiile pentru o dezvoltare majora in Marea Britanie”, iar British Energy a anuntat vineri ca “discutiile purtate cu reprezentantii EDF au continuat fara a se ajunge inca la un acord”.

Nume grele vor administrarea Fondului Proprietatea. Vehiculul de investitii a primit nu mai putin de 27 de scrisori de intentie pentru pozitia de manager de fond. Fondul Proprietatea (FP) a primit scrisori de intentie din partea a 27 de companii, dintre care doar una inregistrata in Romania, acestea urmand sa intre in cursa pentru administrarea unor active de aproape patru miliarde de euro, a anuntat vineri fondul. Singura companie din Romania care a depus o scrisoare de intentie este BCR Asset Management, anunta Cotidianul.

Tango, moto-masinuta electrica ideala pentru traficul din Bucuresti. Tango este o masina unica din multe puncte de vedere si ideala pentru traficul din Bucuresti si alte tari cu aceeasi problema. Vehiculul pe patru roti poate acomoda, confortabil, un pasager in fata si unul in spate, are un grad de siguranta ridicat si este la fel de eficient si rapid ca si o motocicleta. Tango ocupa mai putin de jumatate din spatiul utilizat pe autostrada de o masina normala. Doua astfel de vehicule pot circula pe o singura banda, iar legile nu interzic acest lucru. Un aspect important de mentionat este faptul ca masinuta este electrica, avand 0 emisii, scrie StiriAuto.ro

Cum au devenit Xerox si Adidas substantive comune. Cand un brand devine generic, adica indica toata gama de produse din care face parte, compania care il detine poate pierde drepturile asupra sa, scrie EVZ. Marcile generice sunt atat de inradacinate in limbajul nostru, incat de multe ori nici nu ne trece prin cap ca ele au insemnat candva un singur produs. Este vorba de acele branduri atat de cunoscute incat au ajuns sa desemneze o intreaga gama de produse din categoria din care fac parte.

Tranzactii cu certificate de emisie de CO2 la bursa din Sibiu. Pe piata europeana, un astfel de certificat se vinde cu 35 de euro bucata. Bursa din Sibiu (Sibex) va lansa in 2009 un nou sistem de tranzactionare, care va permite efectuarea tranzactiilor cu derivate, actiuni si titluri de stat, energie, dar si cu certificate de emisie de CO2, informeaza Cotidianul.

Mercedes GLK: 10.000 de comenzi intr-o luna. Mercedes a intampinat un succes remarcabil odata cu debutul vanzarilor lui GLK, noul SUV compact din gama sa. Mercedes GLK a fost prezentat in premiera in aprilie la Salonul Auto de la Beijing, iar de la debutul pe piata din 30 iunie au fost inregistrate peste 10.000 de comenzi. Se pare ca noul SUV compact al constructorului german beneficiaza de succes la public, inca de la debut fiind deja printre preferintele multora. Livrarile noului GLK vor fi efectuate in Europa de Vest incepand cu luna octombrie, iar pe piata americana lansarea pe piata este programata pentru debutul anului viitor, scrie Automarket.

Ministerul Economiei vrea sa dea un miliard de lei companiilor care vor sa investeasca in eficienta energetica. Ministerul Economiei si Finantelor a lansat un program destinat companiilor care vor sa investeasca in ridicarea gradului de eficienta energetica, cu fonduri totale de un miliard de lei. Suma provine atat din fonduri europene cat si de la bugetul de stat. Cererile de finantare trebuiesc trimise la sediul Ministerului din Capitala, scrie Gandul.

„Mini-touchscreen“ de la Samsung. MULTIMEDIA. Samsung a lansat, ieri, pe piata din Romania telefonul mobil F480 TOUCHWIZ, un touchscreen care incorporeaza o camera de 5 megapixeli cu autofocus, informeaza EVZ. Terminalul include 250MB de memorie interna, dar capacitatea de stocare poate fi extinsa pana la 8GB prin intermediul unui card de memorie.