Apartamentele din Capitala sunt mai ieftine cu 15-20% fata de inceputul anului. Pretul unui apartament de patru camere a scazut cu pana la 45.000 de euro. Scaderile vor fi mai vizibile din toamna.

Vazand ca piata imobiliara este aproape inghetata si nu numai din cauza perioadei de concedii, numarul tranzactiilor fiind mic inca de la inceputul anului, proprietarii si investitorii care detin apartamente si vor sa isi recupereze banii au lasat la pret, si nu putin. Spre exemplu, un apartament cu patru camere din zona Vitan-Zepter s-a vandut in aceasta perioada cu 210.000 de euro, in timp ce pentru un apartament similar in luna ianuarie a acestui an se cereau nu mai putin de 255.000 de euro.

„Fata de inceputul acestui an, preturile au scazut cu 15-20%, insa nu avem in totalitate aceasta certitudine deoarece preturile au scazut mai mult la listare, intrucat volumul de tranzactii este redus pe perioada de vara.

Efectele scaderilor or sa se vada cel mai bine in luna septembrie, cand perioada de tranzactionare se va revigora“, ne-a spus Andrei Pascu, reprezentantul lantului de agentii imobiliare RE/MAX. Potrivit RE/MAX Romania, in mai toate zonele din Bucuresti se inregisteaza scaderi ale pretului apartamentelor.

Daca in Colentina, in luna ianuarie a acestui an, pretul unui apartament de trei camere era de 140.000 de euro, proprietarul are acum un pret de listare de 110.000 de euro. La fel, proprietarilor din zona 1 Mai a Capitalei nu le vor mai iesi socotelile din moment ce in aceasta zona pretul de listare a proprietatilor (cat se cere) a scazut de la 2.500 de euro metrul patrat, atat cat se cerea la inceputul lui 2008, la 2.300 de euro in prezent.

„Piata tranzactiilor imobiliare se afla intr-un semiblocaj din cauza normelor BNR care ingreuneaza accesul la creditele ipotecare. La aceasta se adauga si faptul ca este perioada de concedii. Cu siguranta ca piata se va revigora incepand cu luna septembrie, dar preturile nu vor mai scadea“, ne-a spus Liviu Ureche, Certified International Properties Specialist. O alta zona unde au scazut preturile apartamentelor este si cartierul Tineretului. Aici, un apartament de doua camere are un pret afisat de 110.000 de euro.

Cotidianul