IBM prezinta o noua tehnologie software menita sa ajute oamenii sa tina minte informatii cheie. Tehnologia a fost dezvoltata in laboratoarele de cercetare IBM si foloseste imagini, sunete si text inregistrate pe telefoanele mobile obisnuite, ce permit oamenilor sa-si aminteasca nume, figuri, conversatii si alte informatii importante.

Tehnologia, denumita „PENSIEVE”, foloseste reamintirea asociativa pentru a relationa fragmente de date inrudite intre ele, preluate de la o persoana. Avantajul noii tehnologii il reprezinta abilitatea de a intelege contextul in care sunt capturate datele, conectarea la diferite alte date, iar apoi afisarea informatiei corecte cand aceasta este solicitata.

„E ca si cum ai avea propriul asistent pentru memorie. In loc sa te duci acasa si sa folosesti un motor de cautare web pentru a gasi acea informatie, PENSIEVE ajuta creierul sa isi aminteasca acele lucruri zilnice pe care in mod normal le uitam”, a spus Dr. Yaakov Navon, coordonatorul cercetarii si expert in procesarea de imagini in cadrul Laboratorului de Cercetare IBM.

Noul software combina tehnici de procesare de imagini, informatii GPS, smart clustering, recunoastere optica, recunoastere vocala si recuperare de informatii pentru indexarea si etichetarea lor.

Integral pe ChipOnline