Numarul mic de bancomate instalate in statiunile de pe litoralul romanesc ridica o problema turistilor care aleg sa-si petreaca vacanta la mare. Pentru a nu-si pierde timpul in cautarea unui ATM si, eventual, sa stea la cozi, turistii se vad nevoiti sa-si "incarce" portofelele cu numerar. Mai putin de 150 de bancomate sunt instalate in 11 dintre statiunile de la Marea Neagra.

Asta in conditiile in care, in fiecare weekend, litoralul romanesc este impanzit de peste 100.000 de turisti. Cele mai multe bancomate se gasesc in statiunile Mamaia si Mangalia. Lipsa bancomatelor in statiuni este justificata de banci prin costurile lunare pe care le presupun.

Aparatele sunt neprofitabile pentru banci, pentru ca sunt folosite doar in sezon, iar costurile de instalare, intretinere si chirie sunt mari.

Numarul scazut de ATM-uri de pe litoral este justificat prin costurile mari de intretinere, de instalare sau de chirie

Desi turismul la Marea Neagra continua sa creasca de la an la an, numarul de bancomate ramane scazut. Bancile justifica acest lucru prin neprofitabilitatea aparatelor.

Daca te-ai hotarat sa iti petreci vacanta de vara pe litoralul romanesc, incarca-ti portofelul cu bani cash. De ce? Pentru ca aici bancomatele sunt destul de putine si s-ar putea sa iti ia ceva timp sa gasesti unul. In plus, daca dai de un bancomat, s-ar putea sa ai ghinionul ca acesta sa fie temporar suspendat sau sa stai sa astepti la rand, avand in vedere numarul mare de turisti.

Mai putin de 150 de bancomate sunt instalate in 11 dintre statiunile de la Marea Neagra. Asta in conditiile in care in fiecare weekend litoralul romanesc este impanzit de peste 100.000 de turisti.

Integral in Adevarul