Companiile aeriene vor micsora numarul locurilor puse la bataie in preajma Sarbatorilor de Iarna, pentru a putea sa vanda biletele la un pret mai mare. Mai bine de 60 de milioane de locuri vor disparea din planul companiilor aeriene pentru aceasta toamna. Speriati de criza petrolului si de gradul de ocupare al avioanelor, din ce in ce mai mic, reprezentantii companiilor aeriene din intreaga lume au de gand sa rareasca zborurile.

In acest context, numarul de locuri pentru destinatiile obisnuite de vacanta vor fi mai putine, iar companiile isi vor permite sa creasca tariful biletelor, potrivit unui raport al Official Airline Guide (OAG), citat de cotidianul britanic „The Telegraph“.

In total, vor fi cu 59,7 milioane de bilete mai putin decat in perioada octombrie-decembrie anul trecut, vor fi taiate zboruri de pe 275 de aeroporturi din lume si va fi nevoie de avioane mai putine. OAG estimeaza ca vor fi folosite cu 3.500 de aeronave mai putin decat anul trecut.

Europa va suferi o pierdere de 5 milioane de locuri de avion, insa cel mai rau vor fi lovite zborurile din America. In Statele Unite vor fi taiate aproximativ 20 de milioane de bilete.

Integral in EVZ