Salariatii firmelor de stat Romatsa si Nuclearelectrica primesc prime de concediu in valoare de circa 1.000 de euro. Cele mai mari bonusuri de vacanta din sectorul bugetar le primesc angajatii Societatii Nationale Nuclearelectrica. “Cei aproape 2.300 de salariati ai companiei incaseaza, in medie, prime de concediu in valoare de 35 milioane de lei. Potrivit datelor publicate in «Monitorul Oficial», castigul mediu lunar al angajatilor companiei de la Cernavoda era anul trecut 47,4 milioane de lei (circa 1.420 euro, la cursul mediu din 2007)”, conform datelor societatii Nuclearelectrica.

Ca si angajatii de la Nuclearelectrica, salariatii Romatsa, companie care se ocupa de dirijarea traficului aerian pe teritoriul Romaniei, aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, ofera prime de concediu de aproximativ 1.000 de euro. “Angajatii companiei Romatsa au primit la plecarea in vacanta bonusuri nete de 33 milioane de lei. Castigul mediu lunar al salariatilor Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian a fost anul trecut de 99,3 milioane de lei.

Pe pe langa salariul inscris in cartea de munca, salariatii au primit in 2007 si tichete de masa in valoare de 650.000 lei”, se mai arata in datele companiei Romatsa. Si angajatii companiei Hidroelectrica au primit prime de vacanta de zeci de milioane de lei.

Angajatii societatii, aflate in subordinea Ministerului Economiei si Finantelor, au primit prime de vacanta de pana la 25 de milioane de lei. Ilie Rosu, presedintele Federatiei Sindicale Hidroelectrica (Hidrosind), a declarat ca angajatii din sistemul energetic beneficiaza de prime de vacanta in cuantum minim de 75% din salariul brut, conform contractului colectiv de munca.

Potrivit datelor publicate in „Monitorul Oficial“, castigul mediu al unui angajat de la Hidroelectrica a fost anul trecut de 3.150 lei, iar al unui salariat de la Transelectrica de 3.000 de lei. Bonusuri aproape duble fata de salariul mediu net pe economie au primit si salariatii Transelectrica. Media primelor de vacanta acordata de aceasta companie de stat este de 2.300 de lei.

Integral in Gardianul