Nevoia de locuinte, oferta redusa, dar si lipsa de informatie a cumparatorului roman au condus la o veritabila dictatura a constructorilor. Cei care contracteaza o casa inca din stadiul de proiect se expun, de multe ori, riscului de a se trezi in fata unor modificari pe care investitorul le face pe parcursul lucrarilor. Situatiile sunt inca razlete. Asta, pentru ca abia cu doi ani in urma proiectele anuntate s-au materializat in blocuri de locuinte.

O experienta nefericita a fost traita recent de o familie din localitatea Baciu, din apropierea municipiului Cluj-Napoca. Tinerii au semnat la inceputul anului un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Locuinta de 68 de metri patrati utili a costat 71.000 de euro. Proprietarii urmeaza sa se mute in casa noua in decembrie anul acesta. Dar intelegerile din iarna nu mai sunt aceleasi cu cele din vara.

Beton in loc de caramida La jumatatea anului, cu doar sase luni inainte de termenul de finalizare a complexului rezidential, cumparatorii au fost instiintati ca apartamentul nu va mai fi construit din caramida, asa cum prevedea anexa la antecontractul semnat. Ci din beton. Septimiu Panait, directorul firmei Europort, ce manageriaza investitia, le-a dat promitentilor cumparatori sa semneze un act aditional la contract.

Prin acesta li se aducea la cunostinta ca apartamentul este din beton. Pretul casei nu s-a schimbat insa. Si asta, pentru ca izolatia cu polistiren de 5 centimetri, prevazuta initial, s-a marit pana la 10 centimetri.

Integral in Adevarul