Patriciu a intrat in discutii sa preia Anglo-Romanian Bank. Omul de afaceri Dinu Patriciu a intrat in lupta pentru achizitia Bancii Anglo-Romane, detinuta integral de BCR si care a fost scoasa la vanzare la inceputul anului de catre austriecii de la Erste Bank, afirma surse de pe piata financiara, citate de Ziarul Financiar.

Cel mai mare petrolist independent. Liberalizarea pietei petrolului la inceputul lui 2007 a dus afacerile unui trader de produse petroliere direct in top zece al companiilor de profil cu activitate la noi, dupa Petrom, Rompetrol, Lukoil si MOL. Intrarea in top imediat dupa aceste companii face din Oscar Downstream cea mai mare companie petroliera din Romania neafiliata unui nume international, scrie Business Magazin.

Un apartament sovietic cu "doua dormitoare" in centrul Sofiei: 114.000 de euro. Potrivit Institutului National de Statistica de la Sofia, luna trecuta preturile apartamentelor au crescut, in medie, cu 7,4 procente. Una dintre asemanarile cu piata imobiliara romaneasca o reprezinta faptul ca apartamentele din blocurile vechi, construite in perioada comunista, sunt vandute cu preturi care depasesc chiar si 100.000 de euro, scrie Capital.

Garsonierele sunt cea mai buna investitie imobiliara. Criza imobiliara a afectat preturile si timpii de vanzare pentru aproape toate segmentele pietei de locuinte. Cel mai bine au suportat criza garsonierele. In cazul acestora, in luna iulie chiar s-a constatat o crestere a pretului comparativ cu luna iunie, scrie Cotidianul.

Salariul unui sef de SIF, 5.000 de euro lunar. Sefii SIF-urilor, unele dintre cele mai bogate companii romanesti care au sub administrare active de circa trei miliarde de euro, au un salariu fix in jurul a 5.000 de euro lunar, potrivit unor surse apropiate conducerilor acestor societati. Pe langa acest salariu, unele societati de investitii financiare (SIF) mai ofera, la finalul anului, si bonusuri de performanta, dar aceasta practica nu este general valabila la toate cele cinci SIF-uri, scrie Business Standard.

Dan Sandu, Millennium: Piata creditelor ipotecare a intrat in blocaj. Piata creditelor ipotecare este in blocaj pentru ca nu se mai fac tranzactii cu locuinte, iar bancile incearca sa compenseze scaderea volumului de finantari noi, accelerand pe segmentul creditelor de consum, afirma Dan Sandu, directorul general adjunct al Millennium Bank Romania, scrie Ziarul Financiar.

Cum ar putea afecta noile norme de creditare piata auto. Noul regulament privind acordarea creditelor catre persoanele fizice, pregatit de BNR, ar putea determina o scadere a vanzarilor din piata auto, deoarece multi cumparatori nu vor face fata restrictiilor, estimeaza pentru DailyBusiness.ro jucatorii din piata auto. Dealerii sunt mai optimisti si considera ca "se vor gasi portite" pentru a mentine cresterea pietei.

Schita pentru un aeroport privat. Urmatoarele trei pagini din revista se adreseaza acelor investitori care s-au gandit macar o data la oportunitatea constructiei in Bucuresti a unui aeroport privat si incearca inca sa isi raspunda catorva intrebari precum unde ar trebui amplasat, cam cat costa si daca este sau nu necesar, scrie Business Magazin.

Vladimir Socor: Nabucco este compromis. Proiectul european al gazoductului Nabucco, la care Romania este parte, e deja compromis, afirma Vladimir Socor, expert al Jamestown Foundation. O destabilizare a Georgiei ca urmare a agresiunii ruse ar anula insa definitiv sansele de a gasi rute alternative la Rusia de transport al hidrocarburilor din zona Marii Caspice spre Europa, avertizeaza expertul de origine romana, scrie Romania libera.

Exclusiv: BMW Seria 7 Sport Pack, spionat. La scurt timp de la lansarea cu fast a noii generatii Seria 7, BMW a scos la teste versiunile sport ale navei amiral din gama constructorului german. Unul dintre prietenii fideli ai Automarket, Alex Rusu, ne-a trimis doua fotografii spion cu unul dintre exemplarele Seria 7 Sport Package, instantaneul fiind realizat chiar in Munchen, unde BMW are cartierul general.

Topul celor mai economice masini din SUA. Forbes a realizat un top al masinilor, care, intr-un termen de 5 ani de zile au cele mai mici cheltuieli. Pe ultimul loc in topul Forbes se afla modelul Cadillac DTS, care la un pret de 43.175 de dolari, "scoate" din buzunarul posesorului 69.663 de dolari in 5 ani. Modelul Acura TSX cheltuie aproximativ 51.000 de dolari, iar pretul sau este in SUA de 24.635 de dolari. Costurile sale de intretinere si reparatii sunt estimate in jur de 2.800 de dolari, scrie Capital.

Negocierile dintre GSP TV si cablisti, in stand-by. Discutiile dintre managementul trusturilor Intact si RCS&RDS si companiile UPC si Romtelecom cu privire la introducerea celui mai nou post sportiv de pe piata, GSP TV si in retelele de cablu ale UPC Romania si pe platforma DTH Dolce (Romtelecom), nu s-au finalizat inca, sustin reprezentantii partilor implicate, scrie Business Standard.