Militari si agenti secreti, politisti si judecatori, parlamentari si functionari din ministere, cu totii au acces la vacante low-cost, in locuri inaccesibile contribuabililor de rand.

O camera dubla pe malul marii sau la poalele muntilor costa cateva zeci de lei pe noapte in plin sezon. Transportul de acasa pana la locul de cazare si inapoi e gratuit. Un pranz complet in restaurantul hotelului iti scoate din buzunar intre sapte si zece lei, un whisky sau un Campari Orange, doi lei, iar o bere, un suc sau o cafea, intre 70 de bani si 1,50 lei.

Asa ar arata, probabil, raiul pentru un roman pasionat de vacante, dar fara prea multi bani in portofel. Fanii concediilor ieftine si bune trebuie sa afle ca nu e nevoie de puteri supranaturale pentru a intra in lumea unde e mai rentabil sa stai la hotel decat acasa.

E suficient sa fii angajat in anumite institutii ale statului. Caci sunt in Romania sute de vile, hoteluri si cabane, situate cu precadere pe Litoral si in zonele montane, care sunt destinate exclusiv demnitarilor sau salariatilor unor ministere, ai serviciilor de informatii sau ai unor regii publice si companii nationale.

Integral in Capital