Topul celor mai scumpe masini de colectie. In mod sigur ca cineva care isi cumpara un Ferrari 250 GT California din 1961 stie ca o masina de 200.000 de euro nu e scumpa. Asta pentru ca modelul amintit "face" in jur de 11 milioane de dolari. Cea mai "ieftina" masina de colectie, intrata in topul publicatiei americane este un De Dion Bouton et Trepardoux, masina din 1884, care a fost vanduta anul trecut la un pret de 3.520.000 de dolari, scrie Capital.

E.ON il muta in Bulgaria pe al doilea sef-cheie din Romania. Presedintele Directoratului E.ON Energie Romania, Günther Schubert, va parasi aceasta functie in perioada imediat urmatoare, pentru a prelua o pozitie similara in cadrul filialei din Bulgaria a companiei germane, au declarat pentru Business Standard, surse din cadrul pietei de energie.

Patru beri in Budapesta: 1.900 de euro. Trei suedezi au primit o nota de plata in valoare de 1.900 euro (445.000 forinti) pentru patru beri si cateva pahare cu vin, pe care le-au consumat intr-un club din capitala Ungariei. Acestia au refuzat initial sa plateasca, insa au fost amenintati de trei angajati ai barului. Unul dintre turisti a fost retinut in club, iar ceilalti doi au fost condusi la un bancomat din apropiere pentru a retrage suma de bani pretinsa pentru consumatie, noteaza Capital.

Bugatti Veyron cabrio! Fenomenul Veyron se descopera: aceiasi 1001 de cai, aceeasi viteza maxima, de 407 km/h. De aceasta data, sub cerul liber. Dupa luni intregi de asteptare si dupa ce fanii modelelor de serie exclusive au suferit in lipsa imaginilor oficiale, Bugatti a decis sa sparga gheata si sa il prezinte, asa cum este el, pe ultimul venit in familia Veyron: versiunea Grand Sport. Sau, altfel spus, varianta cabrio a modelului creat de marca franceza de origine italiana, scrie Automarket.

Destinatii ideale pentru o "vacanta de evadare". Florenta din Italia, Burgos-Spania, Blue Lagoon din Islanda, insula Amrum-Germania si Insulele Galapagos din Ecuador sunt cateva destinatii recomandate de catre revista Forbes ca fiind ideale pentru o vacanta de evadare, scrie DailyBusiness.

Statul vinde Oltchim in aceasta toamna. Teodor Atanasiu, seful AVAS, spune ca pretul va fi cel mai important la alegerea cumparatorului pentru pachetul de peste 50% din actiuni pe care statul il detine la Oltchim. Oltchim ar putea fi scoasa la privatizare in aceasta toamna, mai multi investitori romani si straini fiind interesati de companie, a declarat presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, sambata, la Alba-Iulia, informeaza Cotidianul.

Topul celor mai bune universitati din lume. Ca in fiecare an, Universitatea Jiao Tong din Shanghai a publicat celebrul top al celor mai bune 500 de universitati din intreaga lume, top publicat an de an incepand cu 2003. Si in anul acesta topul este impanzit de universitatile americane, fiind usor de observat faptul ca in primele 10 pozitii ale topului, 8 sunt din Statele Unite, iar 2 din Marea Britanie, anunta Capital.

Rolls Royce Hiperion este creat de Pininfarina. Masina din imagine reprezinta un unicat de peste 500.000 de euro care se numeste Hiperion. Este vorba de un hibrid intre doua rase pure din industria auto: Rolls Royce si Pininfarina. Mai precis, casa de design italiana Pininfarina a primit o comanda din partea unui miliardar care isi dorea un Rolls Royce in stilul de design al masinilor construite in anii 30, anunta StiriAuto.ro

Echipa de rezerva, solutie pentru concedii. Angajatii temporari sunt o solutie pentru IMM-uri in perioada de concedii sau in cazul unei perioade de pauza in activitatea unor angajati permanenti. Munca temporara mai poate fi utilizata si in cazul unei cresteri a volumului de activitate, al necesitatii derularii unor proiecte sau datorita nevoii unui plus de flexibilitate in administrarea schemei de personal, informeaza Business Standard.

Ce actiuni au adus profit investitorilor la bursa in 2008. Actiunile Azomures au crescut in acest an cu peste 310%, iar „la siguranta“ Erste a crescut cu 5%. Potrivit datelor statistice de la Bursa de Valori Bucuresti, in perioada 22 decembrie 2007-15 august 2008 doar patru actiuni n-au adus pierderi investitorilor. Este vorba despre Azomures, cu o crestere de 310,52%, Socep Constanta cu 47,21%, Erste Bank cu 5,00% si Titan Bucuresti (MPN) cu 1,87%, anunta Cotidianul.

HTI High Tech Industries muta productia in Romania. Grupul austriac HTI High Tech Industries a anuntat ca isi va muta productia de componente auto in Slovacia si Romania, iar capacitatile pe care le detine in Germania si Austria vor fi redimensionate. Mutarea se va finaliza pana la sfarsitul anului, pentru a contribui la rezultatele financiare ale grupului in 2009, au declarat oficialii companiei, informeaza EvZ.