Bancile romanesti, printre cele mai scumpe din zona. Actiunile bancilor romanesti listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) sunt printre cele mai scumpe din Europa de Est din punctul de vedere al indicelui PER, releva un studiu al casei de brokeraj Intercapital Invest. Daca in Romania, BRD are un PER de 12,37, iar Banca Transilvania de 14,51, in Ungaria OTP Bank are un PER de doar 8,74, iar in Cehia Komercni Banka doar 11,72. Mai apropiate de bancile romanesti din punctul de vedere al indicelui PER sunt bancile din Polonia. Astfel, PKO Bank are un PER de 14,15, BRE Bak de 12,69, iar Bank Zachodni WBK de 12,81, scrie Cotidianul.

Chinezii refuza Hummerul. Discutiile dintre General Motors si Changfeng Motor privind o posibila vanzare a brandului Hummer s-au finalizat cu un refuz din partea producatorului auto chinez, potrivit Reuters. In timp ce General Motors incearca sa scape de Hummer, Changfeng, detinut partial de Mitsubishi, crede ca modelul este mult prea scump pentru armata chineza, afirma Evenimentul Zilei.

Se inmultesc fraudele in telecomunicatii. Cei care trimit mesaje de tip SMS prin care anunta posesorii ca au castigat premii substantiale in bani sau produse pot „produce" pana la 100 de euro pe zi. Anul trecut, in Romania, telecomunicatiile au "atras" 42% din tentativele de fraudare, 62% fiind postate de infractorii care doreau credite pentru cartele preplatite, relateaza Adevarul.

Crestere cu 250% a profitului din telecomunicatii. Compania ruseasca de telecomunicatii Synterra a obtinut un profit net consolidat in 2007 in crestere cu 250%, potrivit ultimelor date facute publice astazi si preluate de agentia RIA Novosti.In valoare absoluta, cresterea a fost de aproape 140 milioane de dolari, mai exact 138 milioane de dolari, si a fost calculata dupa Standardele Internationale de Contabilitate, informeaza Capital.

Air Bucharest Transport Aerian, un nou operator pe piata transportului aerian. Proprietarii agentiilor de turism Kusadasi si Fibula Air Travel, sotii Yapici, isi extind afacerile infiintand o firma de transport aerian de pasageri, in urma unei investitii de circa sase milioane de euro. "Am infiintat Air Bucharest Transport Aerian printr-o investitie de aproape sase milioane de euro. Inca nu am stabilit pe ce rute vom opera, cert este ca vom zbura de pe Aeroportul Baneasa", a declarat, luni, pentru Financiarul.com, proprietarul operatorului de transport, Hasan Yapici.

Angajatii romani sunt printre cei mai slab platiti din Europa. Romania ramane atractiva pentru investitorii straini, in conditiile in care plata orara medie bruta din mediul privat este printre cele mai scazute din regiune. Angajatii care lucreaza in companiile private de pe piata locala castiga, in medie, 89 de euro brut pe saptamana, arata o analiza a remuneratiilor din mediul privat din 11 tari din Europa de Est, realizata de Federatia Angajatorilor Europeni (FedEE). In consecinta, castigul orar al unui angajat roman este de 17,8 euro pe zi si de 2,2 euro pe ora, informeaza Ziarul Financiar.

Copiii romani care au unul sau ambii parinti plecati la munca pot beneficia de alocatii mai mari decat cele din Romania. In principalele state UE unde s-a cerut exportul prestatiilor familiale, cum e indemnizatia de maternitate, de crestere a copilului, alocatia de stat, valorile pot ajunge si pana la aproape 3.000 de euro pe luna. Principala conditie este ca parintii care solicita exportul acestor alocatii sa lucreze cu contract de munca, scrie Cotidianul.

Ford urca pe locul trei in topul importurilor de marci auto. Romcar, importatorul marcii Ford in Romania, a raportat, in primele sapte luni ale acestui an, vanzari de 14.555 de unitati, in crestere cu 34,7% fata de intervalul similar al anului trecut, marca americana asigurandu-si o cota de piata de 10,47% si a treia pozitie in clasamentul marcilor de import, a anuntat compania, anunta Business Standard.

Manelele si jocurile online, noile tinte ale creatorilor de virusi in Romania. Topul celor mai raspandite amenintari informatice ale lunii iulie in Romania, prezentat de specialistii BitDefender, contine printre altele programe create sa produca pagube jucatorilor de jocuri online, dar si celor ce asculta manele, potrivit informatiilor furnizate de companie, informeaza Adevarul. Cea mai raspandita amenintare in luna iulie in Romania este in continuare Trojan.Clicker.CM cu un procent de 5,01%, un troian care deschide ferestre cu reclame in browserul utilizatorului, fara a cere permisiune. Acest troian se raspandeste pe site-uri web infectate si, ca sa-si poata efectua "misiunea", a fost programat cu functii specifice care pot ocoli protectia oferita de antivirusi.

Festivalul de la Sziget: profit de peste 400.000 de euro in acest an. Festivalul muzical de la Sziget, Ungaria, derulat in perioada 12-18 august, a adus in acest an un profit de peste 100 mil. forinti (peste 400.000 de euro), conform calculelor firmei de publicitate econet.hu, citata de DailyBusiness.

Topul celor mai scumpe masini vandute in primul semestru. Un Mercedes-Benz CL 65 AMG de 290.000 de euro si un Ferrari 430 Scuderia care a costat circa 260.000 de euro sunt cele mai scumpe masini vandute in prima jumatate a anului in Romania, ptrivita datelor firmelor importatoare furnizate, siteului StiriAuto.ro.

Lista firmelor care emit cecuri fara acoperire. Cecurile fara acoperire sunt o boala grea in economia noastra. Inca sunt firme care emit astfel de documentele de plata, iau marfa apoi le este chiar comod sa fie plimbati prin instante pentru a plati mai tarziu. Pentru a sti exact cu cine ai de a face, cel mai bine este sa stii ce istoric de plata are firma care vrea sa cumpere ceva de la tine. Pentru asta exista site-ul www.antitepari.ro, care contine o lista cu firmele care au emis cecuri fara acoperire, scrie Capital.