Piata caselor de vacanta de la munte, din zona Valea Prahovei, este blocata, dar agentii imobiliari sunt increzatori in revigorarea ei.

Dupa cresterea continua din ultimii ani, piata caselor de vacanta din zona montana este in scadere, deoarece cumparatorii prefera sa astepte. In ceea ce priveste vanzarile, acestea au scazut cu 10% comparativ cu anul trecut. „Momentan, piata este blocata. Dar, dupa aceasta perioada de concedii, piata se va revigora. Potentialii cumparatori, care majoritatea sunt din Bucuresti, au asteptat in ideea ca preturile vor scadea, dar nu s-a intamplat asa“, ne-a spus Ciprian Kore, director de vanzari al agentiei imobiliare Mervani. Este primul an in care in aceasta perioada, fata de inceputul anului, preturile la vilele de pe Valea Prahovei nu au crescut.

„Exista o crestere, dar raportata la anul trecut, cand preturile erau cu aproximativ 10% mai mici“, a amintit Ciprian Kore.

Cele mai scumpe vile la munte, in zonele dintre localitatile Campina si Brasov, sunt cele din localitatea Predeal. Potrivit unui studiu al agentiei imobiliare Mervani, cei care vor sa cumpere vile in aceasta zona trebuie sa plateasca un pret mediu de 2.324 de euro pentru metrul patrat construit. La polul opus, cu cel mai mic pret la vile, se situeaza comuna Telega, unde metrul patrat construit de casa de vacanta are un pret mediu de 889 de euro.

Cotidianul