Firmele romanesti de inginerie pot participa la licitatia deschisa pentru realizarea studiului de fezabilitate, pentru realizarea acestui obiectiv.

Compania de transport al electricitatii Transelectrica este dispusa sa renunte la grantul de 750.000 de euro acordat de guvernul Suediei pentru cofinantarea studiului de fezabilitate al cablului submarin care va lega Romania si Turcia si sa suporte din fonduri proprii trei sferturi din costurile totale ale studiului.

Acestea sunt estimate la 1,5 milioane euro, restul finantarii fiind asigurata de Nuclearelectrica. Transelectrica a luat aceasta decizie intrucat autoritatile suedeze pusesera conditia ca firma care va realiza studiul sa fie exclusiv din aceasta tara. „Autoritatea Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice considera ca prevederile impuse de autoritatile suedeze ar incalca atat legislatia nationala, cat si directivele europene privind piata concurentiala“, a declarat, pentru EVZ, directorul de dezvoltare al Transelectrica, Razvan Purdila.

Evenimentul Zilei