Valoarea totala a cererilor de proiecte insumeaza 62 de milioane de euro. Ministrul Agriculturii a declarat ca are de gand sa "faca ameliorari la nivelul managementului Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit".

Scandalul fondurilor SAPARD (fonduri europene destinate dezvoltarii agricole) a determinat statul roman sa sisteze platile catre fermieri din cauza deciziei Comisiei Europene (CE) de a nu mai rambursa banii pentru proiecte. Numarul acestora este de 582, contravaloarea lor

fiind de 62 de milioane de euro. Totodata, Romania nu risca sa piarda doar banii de la Uniunea Europeana (UE), ci si credibilitatea in fata oficialilor de la Bruxelles, a declarat Dacian Ciolos, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale.

Misiunea de audit a CE nu a gasit fraude in sistemul de plati al fondurilor, insa a atras atentia reprezentatilor Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) asupra unor hibe care expun sistemul la riscuri, a afirmat Laszlo Kralik, directorul general APDRP. In acelasi timp, autoritatile romane au dezvoltat un plan de actiune, care l-au trimis CE pe 31 iulie. Reprezentantii europeni au cerut insa imbunatatiri, iar noul plan va fi trimis in perioada urmatoare.

Integral in Romania Libera