Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a declarat ieri, cu ocazia vizitei pe care a facut-o pe santierul din judetul Cluj al Autostrazii Transilvania, nemultumit de felul in care Ministerul Transporturilor (MT) gestioneaza problemele care apar la lucrarile de infrastructura din Romania. El a spus ca asteapta ca MT sa se implice mai mult in solutionarea problemelor legate de exproprieri si utilitati, deoarece acestea intarzie de multe ori finalizarea unor proiecte importante.

Tariceanu s-a declarat, in schimb, multumit de stadiul lucrarilor pe tronsonul pe care l-a vizitat si si-a exprimat speranta ca in acest an sa fie dati in folosinta primii kilometri ai autostrazii. El a afirmat ca, pe tronsonul vizitat, lucrarile sunt aproape incheiate, desi termenul de finalizare este anul 2010.

“Lucrarile se desfasoara intr-un ritm destul de consistent. Viaductele si podurile se bazeaza pe o solutie care este utilizata prima oara in tara noastra. Este, daca vreti, expresia progresului tehnologic in constructii. Pe acest tronson termenul este 2010, dar e posibil ca anumite tronsoane sa fi gata cat mai repede”, a subliniat premierul.

El a tinut sa mentioneze ca sumele pe care guvernul le va aloca in acest an pentru Autostrada Brasov-Bors vor depasi 400-450 de milioane de euro. Primul-ministru a spus ca 238 de milioane de euro au fost platiti pana acum si ca mai exista sume suplimentare alocate Ministerului Transporturilor, care vor fi platite in functie de realizarea si acceptarea lucrarilor.

Integral in Gardianul