Compania spaniola FCC, care a fost selectata sa construiasca al doilea pod ce va lega Bulgaria si Romania peste Dunare, a cerut o prelungire a termenului de finalizare si suplimentarea bugetului cu 100 de milioane euro, potrivit novinite.com. Anuntul a fost facut duminica de televiziunea nationala bulgara, care il citeaza pe Simeon Evtimov, din unitatea guvernamentala ce supervizeaza proiectul.

Firma spaniola FCC a cerut 100 milioane de euro in plus fata de suma initiala, de 226 milioane euro, pentru podul cu o lungime de 1.971 metri.

Construirea podului, care va lega orasul bulgar Vidin de Calafat, a fost intarziata cu trei-patru luni din cauza unor probleme legate de exproprierea terenurilor, de expertize geologice, precum si din cauza unor modificari in proiectul initial. Podul ar trebui sa fie gata pana la sfarsitul lui 2010. Ministrul bulgar al transporturilor, Petar Mutafchiev, a declarat in repetate randuri ca societatea va recupera intarzirea, iar proiectul va fi finalizat la termenul stabilit.

Romania Libera