Au aparut imagini cu viitoarea generatie de Honda Civic. Este vorba de versiunea cu trei usi a compactei japoneze care va ajunge pe piata in 2010. Se pare ca urmatoarea generatie de Honda Civic va avea doua variante complet diferite de caroserie. Cea in 3 usi va incerca sa atraga publicul tanar cu un aspect sportiv si forma accentuata de coupe, cu suspensii joase, jante din aliaj usor sau propulsoare puternice.

Honda Civic cu 3 usi va avea sub capota si un propulsor hibrid de 1.5 litri (benzina/electric). Acesta este capabil sa ofere masinii cel putin 150 de CP, un consum de invidiat si emisii de CO2 de doar 120 de g/km.

Honda Civic cu 5 usi, precum si cea sedan vor aborda un stil mai sobru si vor incerca sa atraga un public matur. Va oferi propulsie diesel, pe benzina, dar si hibrida.

In prezent, Honda Civic Hybrid (doar in varianta de caroserie sedan) este vanduta in Romania cu un propulsor pe benzina de 1.3 litri care este ajutat de unul electric de aproximativ 20 de CP. Cele doua motoare produc impreuna un cuplu de 167 Nm si 115 CP.

Ziarul Financiar