O masina Kia Ceed in varianta MPV a fost surprinsa la teste in Elvetia. KIA ceed si Hyundai i30 sunt construite pe aceeasi platforma, deci versiunea MPV ar putea ajunge in showroom-uri sub ambele branduri, dar nu inainte de sfarsitul lui 2008. Masina pare a fi intr-un stadiu avansat de productie, prin urmare putem specula ca o varianta MPV a lui Kia Ceed va fi prezentata la salonul auto de la Paris din octombrie.

Grila fata si farurile prototipului din imagini, desi acoperite, sunt categoric ale lui Kia Ceed. Asa cum au facut si in cazul variantelor hatchback sau wagon, sefii aliantei Hyundai-Kia vor lansa in prima faza varianta MPV sub brandul Kia, urmand ca dupa aproximativ un an sa vina si Hyundai-ul.

Kia Ceed "Plus"

Daca modelul Kia Ceed este un concurent direct pentru Volkswagen Golf, atunci Kia Ceed MPV va fi un concurent direct pentru Volkswagen Golf Plus – MPV-ul germanilor. Prototipul surprins la teste arata intr-adevar ca o masina cu plafonul mai inalt decat hatch-ul Kia Ceed, dar de lungime si latime similare.

Integral pe StiriAuto.ro