Nordul Bucurestiului detine suprematia, cu 15.500 de locuinte programate spre livrare si investitii de 4,13 miliarde de euro.

In ultimele luni, panta abrupta de crestere a pietei rezidentiale autohtone s-a temperat vizibil. In loc de majorarile galopante de pana acum, preturile apartamentelor noi par intepenite la nivelul de anul trecut. Nici investitiile pe acest segment nu mai ajung la valorile inregistrate cu usurinta pana acum.

Pentru cel putin patru ani de acum incolo insa, volumul locuintelor aflate deja in constructie promite sa mentina la un nivel ridicat ritmul de dezvoltare a pietei.

La nivelul Capitalei se afla momentan in constructie ansambluri rezidentiale noi cu o valoare totala a investitiilor de 9,68 miliarde de euro. Potrivit datelor furnizate de compania imobiliara Media City, pana in 2012 vor fi livrate, doar in Bucuresti, circa 56.000 de unitati locative. Din punctul de vedere al dezvoltarii preconizate pentru urmatorii ani, pe primul loc se situeaza nordul, atat cantitativ, cu circa 15.500 de locuinte programate spre livrare, cat si calitativ, cu un volum al investitiilor de 4,13 miliarde de euro.

Pozitii similare ocupa vestul si estul, cu volume comparabile: 15.200 de apartamente si 1,5 miliarde de euro, in cel dintai caz, si 14.200 de unitati si investitii de 1,5 miliarde de euro, in cel de-al doilea. In ceea ce priveste unitatile locative aflate in dezvoltare, centrul se situeaza pe urmatorul loc, cu circa 6.600 de locuinte.

Integral in Adevarul