Investitii: Cinci mituri despre fondurile mutuale. Cand vine vorba insa de investitii, miturile sunt de cele mai multe ori false. Cu toate acestea, multi dintre investitori aleg sa isi atarne decizia de investitie in cuiul presupunerilor si al adevarurilor pe jumatate "adevarate", adica al miturilor. In cazul fondurilor mutuale, miturile false s-au hranit din teorii si legi care, din pacate, nu sunt intotdeauna imbatabile, scrie Ziarul Financiar care trateaza cateva mituri.

Ungaria: scandal pe tema autostrazii M7. Presa ungara este suparata pe faptul ca, dupa terminarea autostrazii M7, a fost realizat si un site al autostrazii: m7autopalya.hu, care contine informatii multiple referitoare la drum, chiar si imagini cu diverse stadii ale constructiei. Totodata, pe site-ul www.autopalya.hu, al Autoritatii de Administrare a Autostrazilor exista o sectiune speciala dedicata autostrazii M7, care ar putea cuprinde aceleasi informatii. Intrebarile ziaristilor maghiari cu privire la cine a realizat site-ul si cat a costat, dar mai ales de ce a mai fost construit inca unul cata vreme informatiile puteau fi prezente si pe site-ul autoritatii, au ramas fara raspuns, scrie Capital.

Top 5 orase europene in care romanii imbina shopping-ul si cultura. Romanii cu venituri peste medie cheltuiesc circa 10 mil. euro anual pentru vacante tip city-break (vacante scurte in orase europene). Reprezentantii agentiilor de turism au explicat care sunt motivele pentru care cele mai cautate orase sunt Viena, Paris, Roma, Milano si Barcelona, scrie DailyBusiness.

Oficial: Seat Ibiza Cupra, taur spaniol de 180 CP. Seat a prezentat ieri primele fotografii si informatii oficiale cu Ibiza Cupra, versiunea sportiva de top a modelului spaniol. Printre modificarile esentiale ale acestei variante speciale se numara atat adaugarea unor elemente aerodinamice si estetice cat si o imbunatatire evidenta a ofertei tehnice. Cea mai interesanta parte a peisajului se refera insa la motor. Vorbim de un 1.4 TSI twin-turbo care scoate 180 de cai si care este cuplat la o transmisie de ultima generatie DSG cu sapte rapoarte, scrie Automarket.

Seful directoratului E.ON Energie Romania preia conducerea operatiunilor Bulgaria. Seful directoratului E.ON Energie Romania, Gunther Schubert , va ocupa, de la 15 septembrie, functia de presedinte executiv al E.ON Bulgaria. Schubert conduce activitatile E.ON in domeniul energiei electrice din Romania din anul 2006. E.ON este actionarul majoritar al fostei Electrica Moldova , scrie Ziarul Financiar.

Inflatia anuala s-a temperat in august la 3,8% in zona euro, potrivit primelor estimari. Inflatia zonei euro s-a temperat in luna august mai mult decat indicau estimarile, iar asteptarile inflationiste au coborat puternic, insa increderea in mediul economic s-a redus de asemenea peste asteptari, semnaland ingrijorari privind o posibila recesiune tehnica a zonei euro, arata Reuters, citat de Business Standard.

Razbunarea Rusiei: mai putina carne de pui din SUA. Dupa parafarea armistitiului din Georgia, razboiul continua acum pe terenul comercial. Ca pe vremea Razboiului rece, actorii sunt cele doua mari puteri: SUA si Rusia (urmasa URSS). Dupa ce SUA a anuntat ca va renunta la o afacere din domeniul energiei nucleare cu Rusia, ca o penalizare pentru actiunea sa militara din Georgia, Rusia s-a razbunat cum a putut. Mai exact, autoritatea de reglementare din domeniul agricol din Rusia a anuntat ca 19 companii americane, ce comercializeaza carne de pui nu isi vor mai exporta produsele in Rusia, scrie Capital.

Editiile digitale se pregatesc de auditare. Din toamna anului viitor, editiile digitale ale publicatiilor din Romania pot beneficia de date de audit, la fel ca si variantele tiparite, dupa ce BRAT a finalizat documentul ce reglementeaza controlul cifrelor de difuzare ale acestor publicatii. Prin aceasta decizie, Romania se alatura mai multor tari din vestul si centrul Europei, scrie Business Standard.

Wallpapere cu cele mai sexy modele Playboy din Germania. Fetele din Playboy sunt intotdeauna foarte fierbinti, iar aceasta colectie de wallpapere ale celor mai frumoase femei din Germania va incinge, cu siguranta, display-ul computerului dumneavoastra. Miss octombrie '06, sau miss februarie '08? Sunt foarte multe variante in aceasta galerie de download, din care puteti alege ce va este pe plac, scrie Chip.ro.