Berna, Diaconu si Besciu au ajuns cei mai profitabili constructori. Companiile Tehnologica Radion, Delta ACM 93, Euro Construct Trading '98 si Eurovia Construct International, detinute de oameni de afaceri locali, au devenit anul trecut cei mai profitabili constructori datorita lucrarilor de reabilitare si modernizare a infrastructurii derulate in Capitala. Urmatorul pas pentru cele patru companii este sa participe la constructia de autostrazi, anunta Ziarul Financiar.

MOL ofera 1,2 miliarde de euro pentru 31% din actiunile INA. Compania energetica MOL a anuntat ca autoritatile de reglementare croate au acceptat lansarea unei oferte pentru preluarea a 31% din cadrul INA. MOL detine deja 25% din compania croata. MOL a oferit astfel 2.800 de kune (576,6 dolari) pentru o actiune INA. In acest fel MOL ofera aproape 1,2 miliarde de euro pentru 31% din actiunile INA, scrie Capital.

Dupa vanzarea Tempo, Grigoriu isi face holding. Prioritatea lui Dragos Grigoriu, dupa finalizarea tranzactiei prin care a vandut Tempo Media catre grupul independent britanic Aegis, este sa structureze, pana la sfarsitul anului, un holding. Grigoriu va adauga anul acesta celor trei companii deja existente - Tempo Advertising (afacerea de inceput), Rogalski Grigoriu (PR) si Brand Motion (branding) - una noua de BTL, rezultata in urma unui deal cu agentia QB Promotion - numele de lucru este Tempo BTL, scrie Money Express, citata de Business Standard.

Iata noul Renault Megane! Renault a anuntat ca va lansa la Salonul Auto de la Paris noua generatie a modelului Megane. Gratie publicatiei spaniole km77.com, care a publicat un set de fotografii oficiale cu noul hatchback francez, putem admira modelul Renault inca inaintea momentului oficializarii acestuia. Desi nu exista informatii oficiale privind gama de motorizari pregatita pentru modelul Renault, zvonurile dau ca sigur motorizari de 1.2 litri, 1.6 litri si 2.0 litri pe benzina si propulsoare de 1.5 si 1.9 litri pentru fanii diesel-ului, scrie Automarket.

Vanzatorii din constructii au salarii peste cei din IT si retail. Cel mai bine platiti reprezentanti de vanzari de pe pozitii entry level sunt cei din domeniul constructiilor, acestia castigand intre 1.000 si 1.200 de euro net pe luna, iar cele mai mici venituri pentru aceasta pozitie se intalnesc in segmentul de logistica, aproximativ 500 de euro pe luna, potrivit datelor salariale furnizate de firma de recrutare Grafton, scrie Business Standard.

Ratele mari, "vinovate" de scaderea pretului la locuinte. Nivelul ridicat al ratelor, estimat la valori cuprinse intre 8 si 12 euro/metru patrat lunar, de catre reprezentantii companiei de consultanta imobiliara REAS, reprezinta unul dintre factorii care au provocat anul acesta primul declin al preturilor apartamentelor din Bucuresti, dar si din alte orase din tara, scrie Ziarul Financiar.

Boom imobiliar in Moldova, cu banii capsunarilor. Regiunea Nord-Est, considerata de Eurostat "polul european al saraciei", cunoaste o adevarata explozie imobiliara finantata de banii celor care lucreaza in strainatate. Intr-un clasament al locuintelor noi construite in primul semestru, Moldova a surclasat, pentru prima data, Regiunea Bucuresti-Ilfov, scrie Romania libera.

Ce ar trebui sa primeze in alegerea intermediarului unei oferte publice initiale (IPO) la bursa, pretul sau experienta? - este intrebarea la care au incercat sa raspunda directorii caselor de brokeraj. Reusita unui IPO depinde de mai multi factori, unul dintre cele mai importante fiind procesul de selectare a intermediarului, scrie DailyBusiness.

iPhone a extins nisa ecranului tactil! De la lansarea telefonului mobil iPhone al Apple, in iunie anul trecut, toti principalii producatori de celulare din lume si-au anuntat rand pe rand planurile in ce priveste noile modele, dotate cu ecran tactil. LG a lansat Prada, HTC a venit cu Touch Diamond, Samsung pregateste Omnia, Sony Ericsson va lansa anul viitor Xperia, Motorola lucreaza la Blaze, iar Nokia tocmai si-a dezvaluit planurile legate de un nou telefon cu touchscreen, anunta Business Magazin.

Ce cauta femeile intr-un automobil. Conform unui studiu realizat de Johnson Controls, unul dintre cei mai mari furnizori din industria auto la nivel global, femeile continua sa fie nemultumite de ceea ce le ofera interiorul unui automobil. Desi producatorii au facut eforturi pentru a dota automobilele cu cat mai multe spatii de depozitare, femeile nu gasesc in habitaclu ceea ce si-ar dori, scrie AutoNews.

Romanii au cumparat apartamente de 3,7 mil. euro in Bulgaria. Investitorii romani au cumparat pe litoralul bulgar, prin compania de brokeraj imobiliar Bulgaria Invest, in primele opt luni ale anului, apartamente de vacanta in valoare totala de 3,76 mil. euro, ceea ce inseamna o crestere cu aproape 348% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit oficialilor companiei de intermediere, scrie Business Standard.