Firmele romanesti producatoare de componente pentru industria auto bat la poarta gigantului american Ford, care a preluat fabrica de automobile Daewoo de la Craiova. Reprezentantii a 40 de potentiali furnizori ai companiei americane au avut ieri o intalnire cu stafful Ford Romania, pentru a se informa in legatura cu planul de afaceri. La intalnire au participat si firme romanesti de profil, unele dintre ele fiind la ora actuala furnizori importanti ai Renault-Dacia Pitesti.

"Le expunem business-planul. As fi dezamagit daca printre furnizorii Ford nu s-ar afla si firme romanesti", a spus John Fleming in cele cateva minute in care a stat de vorba cu ziaristii. Vor contracte Daca in ce priveste investitorii straini majoritatea se feresc sa faca declaratii, aflam ca foarte dornice de colaborarea cu Ford sunt firmele deja prezente pe piata autohtona, care lucreaza la ora actuala cu Dacia Pitesti.

Unul dintre cei mai importanti furnizori, Continental Products SRL Timisoara, are o relatie la nivel mondial cu Ford, chiar daca in Romania lucreaza pentru Dacia.

Integral in Romania libera