Aeroportul din Bacau a interzis zborurile aeronavelor Tarom, pe motiv ca Boeingul 737 este prea greu pentru pista aflata in stare proasta. Doua luni mai tarziu a rechemat la zbor acelasi tip de aeronava, apartinand insa concurentului Blue Air. Intamplator sau nu, Blue Air are mari sanse de a concesiona aeroportul.

Aeroportul Bacau refuza cererea liniei aeriene nationale Tarom de a opera curse de pe acest aeroport catre Italia, cu aeronavele Boeing 737 detinute de companie. Favorizata a acestei situatii este linia aeriana low-cost Blue Air, careia i se permite operarea rutelor catre Italia exact cu aceleasi aeronave. Pe de alta parte, Blue Air este in carti pentru concesionarea aeroportului. Nu exista certitudinea ca noul concesionar, concurent cu Tarom, va permite liniei aeriene nationale operarea refuzata de fostii administratori ai aeroportului.

Conducerea Tarom este nedumerita de faptul ca i-a fost refuzata cererea adresata in primavara Aeroportului Bacau de a opera doua rute catre Italia.

Cotidianul