Liderul mondial in asigurari si servicii financiare American International Group (AIG), care este prezent si in Romania prin AIG Life Romania, a raportat pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an o pierdere de 5,3 miliarde de dolari, dupa o pierdere de 7,8 miliarde de dolari in primul trimestru.

Potrivit publicatiei International Herald Tribune, principala problema sunt contractele pentru inlocuirea creditelor neachitate, pe care unitatea companiei de produse financiare le-a vandut investitorilor. Aceste contracte permit vanzatorilor sa parieze pe creditele cu valoare de datorie, sustinute de ipoteci. Si cum preturile caselor din Statele Unite ale Americii au scazut, ipotecile sustinute au urmat acelasi trend, ceea ce a facut ca AIG sa reduca valoarea acestora in registre.

O veste buna a aparut joia trecuta cand AIG a anuntat un proces de decontare in valoare de 115 milioane de dolari depus de catre actionari in numele companiei. Astfel, AIG va primi 85 de milioane de dolari in politele de asigurare care acopera directorii si functionarii, si 29,5 milioane de dolari de la alti patru fosti functionari. Acestia din urma au fost acuzati de incalcarea indatoririlor fiduciare prin redirectionarea activitatilor de asigurare care au generat sute de milioane de dolari in comisioane catre o companie controlata de acestia.

Gandul