Primul autovehicul 100% romanesc intra pe sosele peste doi ani. Lucrarile la noul centru de teste si proiectare Renault au fost inaugurate si vor fi terminate la finele lui 2009. Investitia producatorului francez de automobile in Romania a ajuns in acest an la 1,4 miliarde de euro. Din cele 3.000 de locuri de munca, doar 103 sunt pentru francezi, restul fiind destinate "tinerilor destepti din Romania". Francezii de la Renault au inceput ieri lucrarile de constructie la Centrul Tehnic Titu, unde vor fi realizate o parte din testele de vehicule si organe mecanice concepute de producatorul de automobile francez, noteaza Romania libera.

OTP Bank Romania de vanzare. Grupul maghiar OTP, actionarul majoritar al OTP Bank Romania, jucatorul care detinea in 2007 o cota de piata de 1,4% in sistemul bancar romanesc, in funtie de active, ar putea vinde subsidiara din Romania, in cazul in care banca nu reuseste sa devina profitabila ca unitate de sine statatoare. Actionarii au decis stoparea procesului de extindere a retelei din Romania, anunta Business Standard.

Hotelul „Bucuresti“ a ajuns Radisson de 5 stele. Radisson SAS Hotel Bucharest, cel mai mare hotel de 5 stele din Romania, a fost deschis oficial ieri. Hotelul are 424 de camere, dintre care 301 sunt camere standard, 74 sunt camere executive, 10 pentru persoane cu dizabilitati si 39 de apartamente. Unitatea, situata in Bucuresti, pe Calea Victoriei, este prima din Romania afiliata retelei Radisson, insa in 2009 se va mai inaugura un hotel in Poiana Brasov, informeaza Cotidianul.

Azerbaidjan vrea sa concureze Rusia pe piata europeana a gazului. In cautarea altor furnizori de gaze, pentru a mai slabi dependenta de resursele energetice rusesti, europenii au gasit un partener in Azerbaidjan. Primul pas a fost facut de ministrul grec al dezvoltarii, Christos Folias, care s-a deplasat in aceasta saptamana la Baku, pentru a parafa o intelegere cu azerii, din care - daca toate merg bine - se va putea ajunge la o intelegere in parametrii mai mari, intre UE si Azerbaidjan, relateaza Capital.

Taxa «Robin Hood» ar putea aduce la buget peste 2 miliarde de euro daca s-ar aplica in Romania. Cresterea pretului la energie a starnit ample dezbateri privind taxarea suplimentara a companiilor din domeniul energetic din aproape toata Europa. Italia a adoptat deja o lege in acest sens, iar tari precum Marea Britanie, Polonia si Ungaria discuta introducerea noii taxe. In cazul in care in Romania s-ar lua o astfel de decizie, sumele stranse la bugetul de stat ar putea depasi 2 miliarde de euro, estimeaza analistii economici, potrivit Gardianul.

Alitalia, zbor direct spre faliment. Alitalia este oficial in faliment, scrie AFP citand surse apropiate situatiei, dupa ce consortiul italian CAI, condus de omul de afaceri Roberto Colaninno, si-a retras oferta de preluare in valoare de circa 1 miliard de euro. Aproximativ 200 de sindicalisti, piloti si insotitori de zbor, au protestat ieri la Roma impotriva planului de salvare propus de CAI, in conditiile in care guvernul si investitorii incercau o ultima negociere cu cele noua sindicate Alitalia, scrie EvZ.

Pambuccian preia firma sefului Microsoft. Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei IT&C din Parlamentul Romaniei, a devenit unic actionar al firmei de consultanta Cabinetul Calin Tatomir (CCT). Valoarea tranzactiei a fost de 50.000 de lei noi (13.584 euro), suma care reprezinta valoarea capitalului social al companiei. Aceasta masura a fost luata dupa ce Calin Tatomir a fost numit director general al companiei Microsoft Romania si il va inlocui in functie pe Silviu Hotaran, din 15 octombrie, anunta Business Standard.

Dacia SUV, foarte posibil si cu GPL. SUV-ul Dacia, care urmeaza sa fie lansat pe piata pana la sfarsitul anului viitor ar putea fi echipat si cu instalatie de alimentare cu gaz petrolier lichefiat (GPL), a declarat, joi, pentru Capital Online, liderul Renault pentru Regiunea Euromed, Christian Esteve.

Primul telefon Google Android va costa 199 dolari? Primul telefon mobil ce va folosi sistemul software de operare Google Android va costa, probabil, 199 de dolari – un pret similar cu cel al terminalului rival de la Apple, conform speculatiilor din presa americana, scrie ChipOnline.

Nokia si LVMH, cele mai valoroase branduri din Europa. Conform unul studiu al Institutului European pentru Branduri, compania finlandeaza Nokia a fost desemnat cel mai valoros brand din Europa, fiind estimat la 38.238 miliarde de euro. Pe locul al doilea in clasamentul celor mai valoroase branduri din Europa se afla producatorul de bunuri de lux LVMH, care are o valoare de 34.907 miliarde de euro, anunta Capital.

Radu Furnica: Invatamantul va falimenta economia. Mediul de business va resimti tot mai puternic in urmatorii 10 ani consecintele unui sistem de invatamant invechit si neadaptat la realitatile de business, este de parere Radu Furnica, cel mai scump si unul dintre cei mai vechi si mai cunoscuti "vanatori" de executivi de pe piata locala, relateaza Ziarul Financiar.

Companiile angajeaza “asistenti de lux” pentru top manageri. Una dintre cele mai recente tendinte in ceea ce priveste beneficiile oferite top managerilor romani, dupa model occidental, este angajarea de catre companie a unei persoane care sa indeplineasca sarcini uzuale extra-job pentru liderii firmelor, cum ar fi ducerea hainelor la curatatorie, aprovizionarea zilnica sau aducerea copiilor de la gradinita, sustine Business Standard.

Cum privesc cei mai mari investitori locali criza de pe Bursa. Prabusirea pietei financiare din SUA si unda de soc pe care aceasta a transmis-o pe toate pietele lumii i-au luat prin surprindere pe principalii investitori de pe piata locala, fie individuali sau institutionali. Acestia nu si-au pierdut insa increderea in piata si spera din nou ca ce e mai rau a trecut, sustine Ziarul Financiar.

PREMIERA: Automarket a testat noul Renault Symbol!Automarket a fost prezent in Turcia la primul test de presa cu Renault Symbol. Vezi concluziile.