In primele doua saptamani ale lunii septembrie, conform AnunturiParticulari.ro, au fost scoase la inchiriere peste 1.500 de apartamente. Asa cum se intampla in fiecare an, multi bucuresteni au asteptat apropierea anului universitar pentru a-si scoate apartamentele la inchiriat. Pe fondul cererii mari, venite mai ales din partea studentilor, asistam la o crestere a chiriilor.

Numarul ofertelor de inchiriere scoase pe piata a inregistrat o crestere semnificativa, atat fata de luna precedenta, cat si fata de aceeasi perioada a anului trecut. In prima jumatate a lunii septembrie au fost scoase pe piata peste 400 de garsoniere si peste 600 de apartamente cu 2 camere. Pe segmentul apartamentelor cu 3 camere au fost scoase la inchiriat aproape 400 de unitati. Oferta de pe piata este completata de cele peste 2.100 de apartamente scoase la inchiriat in luna august si peste 2.000 in iulie.

Evolutia preturilor, dar si stabilitatea pe piata inchirierilor a determinat tot mai multi proprietari sa se orienteze catre aceasta forma de valorificare a apartamentelor. Spre deosebire de piata vanzarilor de apartamente, chiriile nu vor suferi schimbari majore in perioada urmatoare. Atat cresterea cat si scaderea chiriilor se inscriu in marje previzibile, prin urmare proprietarii sunt incurajati sa isi inchirieze imobilele pe o perioada cat mai lunga.

Integral in Capital