Intracom Telecom si Siveco (in calitate de subcontractor) au castigat un contract de 122,5 milioane euro (432,38 milioane lei) pentru dotarea laboratoarelor informatice din 8.191 scoli romanesti. Licitatia a fost organizata de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdCT).

Primele licitatii pentru proiectul MEdCT de informatizare a scolilor au fost organizate inca din februarie 2008, iar pana in prezent au fost depuse mai multe contestatii din partea celorlalti participanti. Printre cei care au contestat rezultatul final al licitatiei s-a numarat si Romtelecom (impreuna cu Softwin si Sysware).

Intracom Telecom, castigatoarea licitatiei, care, prin subsidiara Intrarom SA, a semnat contractul de 122,5 milioane euro cu MEdCT, este o divizie a companiei rusesti JSC Sistronics.

Intracom va furniza Ministerului Educatiei din Romania laboratoare de tehnologia informatiei in peste 8.000 de scoli din ciclul secundar. Proiectul va fi implementat in colaborare cu subcontractorul Intracom Telecom, firma Siveco Romania SA. "Proiectul este prevazut a se derula pe durata a 7 luni, insa cea mai mare parte a sa urmeaza sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an", au anuntat reprezentantii Intracom.

Integral in Romania libera