Dezvoltatorii proiectelor imobiliare sunt primii oameni de afaceri din Romania care vor fi grav loviti de criza financiara internationala, sustin reprezentantii Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR). Potrivit acestora, dupa ce au fost afectati de cresterea costurilor cu forta de munca si a materiilor prime, constructorii de locuinte vor trebui sa suporte scumpirea creditelor.

„Sunt dezvoltatori care au finantare proprie de maximum 20%, au intarzieri la vanzarea locuintelor si alearga disperati acum dupa bani din banca in banca sa se refinanteze“, a declarat Florin Pogonaru, presedintele AOAR, ieri, la o conferinta de presa.

In opinia sa, vor scapa de criza doar proiectele amplasate in zone bune. Pe langa sectorul constructiilor, vor avea de suferit si alte industrii, precum cea a materialelor de constructii sau a decoratiunilor interioare. Deja se observa o scadere a afacerilor companiilor din aceste domenii, sustine Monica Tatoiu, membru al AOAR si director general al Oriflame Romania.

Evenimentul Zilei