Au aparut primele imagini cu Windows 7! Se pare ca partenerii Microsoft nu au reusit sa pastreze secretul. Blogul ThinkNext a publicat o serie de print-screen-uri care prezinta noul Windows 7, succesorul sistemului de operare Windows Vista. Fotografiile prezinta meniul de start, calculatorul, browser-ul Internet Explorer 8 si editorul de texte WordPad, care adopta interfata grafica Ribbon (cea pe care o are acum Office 2007), scrie Capital.

Murdoch vinde o reclama pe prima pagina din wsj.com cu 100.000 de dolari pe zi. News Corporation, compania care il are ca presedinte si actionar majoritar pe mogulul media Rupert Murdoch, si-ar putea mari veniturile obtinute din abonamentele incheiate de Dow Jones, proprietarul cotidianului The Wall Street Journal. Murdoch a mai adaugat ca spera ca grupul sa renunte la tendinta de a apela mereu la publicitatea traditionala, scrie Financial Times. Site-ul wsj.com obtine aproximativ 100.000 de dolari pe zi de la cei care doresc sa li se faca publicitate pe prima pagina, al carei design a fost schimbat, scrie Ziarul Financiar.

Achizitie Romania libera din echipa evz.ro. Laurentiu Ciornei, actualul content manager al evz.ro, unul dintre primele zece site-uri din trafic.ro, va coordona proiectul de dezvoltare pe internet al companiei Medien Holding, actionarul majoritar al Societatii “R”, editorul cotidianului Romania libera. Miscarea publisherului Medien Holding este cea mai recenta, in contextul pietei media locale, in care trusturile pun accent tot mai mare pe extinderea online, scrie Business Standard.

Ce se intampla la UPC? UPC Romania se misca, in acest moment, in spatele unei cortine negre. Semne ca lucrurile nu stau pe loc exista, dar nimeni nu mai vorbeste – nici oficial, nici neoficial. Iar plecarea lui Dinu Malacopol, ultimul manager din garda Astral, nu limpezeste nici ea lucrurile. Misiunea lui Jack Mikaloff, noul CEO al UPC, e stabilizarea bazei de clienti, scrie Money Express.

Seful BCR: Vor fi afectati de criza doar clientii cu nevoi mari de finantare. Doar clientii cu nevoi mari de finantare ar putea fi afectati de criza financiara internationala, in timp ce clientii obisnuiti nu au motive de ingrijorare, afirma Dominic Bruynseels, presedintele executiv al BCR, citat de Ziarul Financiar.

Blogurile de business relevante in Romania: Exemple putine, oportunitati mari. Reteta succesului unui blog de afaceri este data in primul rand de calitatea informatiei si relevanta ei, considera cativa dintre cei implicati in acest fenomen in Romania, atat ca autori de jurnale online de business, cat si ca cititori sau doar observatori "de la distanta". Ei sunt de parere ca, cel putin deocamdata, in Romania sunt foarte putine bloguri relevante ce trateaza teme business, scrie DailyBusiness.

Cele mai ieftine garsoniere. Cu un buget de maximum 30.000 de euro, un cumparator poate achizitiona o casa in cel putin sase mari orase din provincie. Potrivit datelor centralizate de „Adevarul" prin intermediul agentiilor imobiliare din teritoriu, Botosaniul se situeaza pe primul loc in topul celor mai accesibile locuinte din tara. Aici, o garsoniera poate fi achizitionata cu doar 19.000 de euro. In Arad, valoarea medie a unei garsoniere confort 1, de 37 de metri patrati, se incadreaza intre 23 si 26.000 de eur.

Prostii despre Bucuresti. Prostia 1. In Bucuresti e nevoie in clipa asta de 200-300.000 de locuinte. Contraargumentul a. la prostia 1. Daca o locuinta revine la 2 persoane inseamna ca in clipa asta Bucurestiul are 400-600.000 de homlesi. Eu nu-i vad. Contraargumentul b. la prostia 1. Un asemenea deficit, care se poate masura in sute de mii de locuinte, se intalneste numai in perioade de razboi, scrie Manole pe blogul Balonul Imobiliar.

Industria prostitutiei din Bulgaria produce un miliard de euro anual. Fostul secretar al politiei bulgare, Tsviatko Tzvetkov a declarat in cadrul unui seminar ca prostitutia este in Bulgaria o adevarata industrie, care produce circa un miliard de euro anual. Potrivit lui Tsvetkov, venitul mediu al unei prostituate din Bulgaria este de 12-18.000 euro pe luna, scrie Capital.

A trecut era marilor banci de investitii. La noi, prima tinta sunt imobiliarele. “Investitorii nu mai au incredere in aceasta institutie a bancii de investitii. Goldman Sachs incearca sa previna pierderea totala a increderii. Fara sa pomenesc nume, este posibil sa mai apara falimente, nu doar in zona financiara, ci si a corporatiilor, in conditiile in care finantarea este mai scumpa”, a declarat pentru Business Standard Nicolae Alexandru-Chidesciuc, senior economist al ING, dupa anuntul gigantilor Goldaman Sachs si Morgan Stanley.

Surpriza: Lamborghini Urus, sedan de lux! Asa cum multe voci o afirmau, noua aparitie din gama Lamborghini va fi un sedan superluxos cu patru usi care urmeaza sa se bata pe acelasi segment cu Aston Martin Rapide si Porsche Panamera. Numele sau este Urus si, conform Automotive News, acesta va fi prezentat la Paris sub forma de concept, unul foarte apropiat de forma finala de productie, scrie Automarket.

Citeste in Revista presei si:

EvZ: Povestea unei asigurari de cosmar

Gandul: Mai bine accidentat in Franta decat in Romania

Adevarul: Bonusuri scandaloase

EvZ: Primele victime romanesti ale crizei mondiale

Cotidianul: Mancarea nu s-a ieftinit cu tot Ghidul retailerilor si producatorilor

Business Standard: Salariul unui director general dintr-o companie medie - 8.700 de euro pe luna