Printre destinatiile recomandate de specialistii francezi se numara Sibiul, Delta Dunarii si manastirile din Bucovina. Turistii straini interesati de Romania vor sti de-acum cum sa-si pregateasca mai bine voiajul si cum sa descopere locurile spectaculoase ale Romaniei. Editat in limba franceza, ghidul verde al producatorului de anvelope Michelin, un ghid turistic, prezinta principalele destinatii din Romania.

Editia rosie a ghidurilor Michelin clasifica restaurantele. „Prezenta Romaniei intr-un ghid cu asemenea prestanta este foarte importanta pentru tara noastra, fiindca Michelin este deja un brand international. Asta inseamna credibilitate pentru aceasta destinatie, obiectivitate in prezentarea obiectivelor si o prezenta pentru Romania pe harta turistica internationala", ne-a declarat Lucia Morariu, secretar de stat in Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.

Ghidul Verde va fi vandut in sapte tari europene, in 12.000 de exemplare, la pretul de 15,40 euro. Se va gasi in Franta, Germania, Elvetia, Austria, Belgia, Canada, Luxemburg. Reprezentantii companiei estimeaza ca in doi ani vor vinde cele 12.000 de exemplare si vor reedita o noua serie.

Integral in Adevarul