Pretul platit pentru un loc de parcare in Bucuresti este printre cele mai reduse din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), tariful zilnic ajungand la 7,69 dolari, iar cel lunar la 153,86 dolari, potrivit unui studiu global al companiei de servicii imobiliare Colliers International. Capitala se afla intre primele cele mai ieftine zece orase din EMEA dupa pretul zilnic al unui loc de parcare, ocupand pozitia a noua, fiind devansata doar de Tirana si de localitati din Africa de Sud. In capitala Albaniei, tariful este de 6,92 dolari pe zi, iar cel lunar este egal cu cel din Bucuresti.

Spre comparatie, in Sofia si Budapesta tariful zilnic al unui loc de parcare este de 13,85 dolari, iar in Varsovia de 9,23 dolari. Cele mai mari tarife zilnice din EMEA se inregistreaza in Londra - zona City, unde un loc de parcare costa 68,07 dolari, in Amsterdam - 66,16 dolari, Londra-West End - 62,23 dolari, Moscova, Viena si Haga - 61,54 dolari. La polul opus, cele mai reduse tarife zilnice la parcare se regasesc in Pretoria, Durban si Centurion, toate din Africa de Sud, unde se inregistreaza 3,76 dolari.

In ceea ce priveste costul lunar al unui loc de parcare, Bucurestiul se afla pe pozitia a 11-a in regiune, loc pe care il imparte cu Riga si Tirana. "Acesta este primul studiu global pe segmentul parcarilor. Raportul arata ca principalele centre financiare ale lumii domina lista celor mai scumpe locuri de parcare", au declarat autorii studiului.

Ziarul Financiar