Paradox: Poti lua mai multi bani pe credit dupa aplicarea noilor norme. UniCredit Tiriac, ING, Piraeus Bank si Libra sunt doar cateva dintre bancile care vor avea motive de bucurie dupa introducerea noilor norme de creditare. Acest lucru se intampla pentru ca, cel putin in cazul creditelor de nevoi personale contractate in lei, nivelul maxim al imprumutului va creste cu pana la 20%, scrie Cotidianul.

De ce a vandut Omniasig afacerea cu pensii private. Iesirea din afacerea Omniasig Pensii va fi foarte profitabila pentru actionarii companiei, care urmeaza sa incaseze peste 13 milioane de euro din vanzarea catre grupul BCR, in conditiile in care investitia initiala a fost de circa 7 milioane de euro. Castigul actionarilor va fi astfel aproape dublu fata de suma cheltuita pentru a demara businessul si pentru a atrage clienti. Cel mai mult va castiga grupul austriac Vienna Insurance, anunta Ziarul Financiar.

Un job de 800.000 de dolari pe zi. Alan Fishman, directorul general al Washington Mutual va primi nu mai putin de 13.650.000 de dolari pentru cele 18 zile in care a ocupat aceasta functie, inainte ca banca de economii sa dea faliment. Daca facem un calcul rapid, observam faptul ca Fishman a avut un venit de 758.333 de dolari pe zi. Pe 7 septemebrie, fostul director general al Waghington Mutual, Kerry Killinger, a fost inlaturat din functie datorita problemelor cu care se confrunta banca. Acesta nu a plecat cu mainile goale ci a primit 98 de milioane de dolari pentru 14 ani de activitate, dezvaluie Capital.

REAS: Locuintele noi din Bucuresti, peste 1.500 €/mp. Pretul mediu de vanzare a unei locuinte noi din Bucuresti a ajuns anul acesta la circa 1.500 euro/mp plus TVA, fata de 1.100 euro/mp plus TVA, in urma cu doi-trei ani, sectorul 1 al Capitalei inregistrand cel mai inalt nivel al preturilor, potrivit consultantilor imobiliari ai companiei REAS, scrie Business Standard.

Ascensiune-fulger in top trei al bancilor din Romania. Volksbank depaseste Raiffeisen la active si pregateste o schimbare de strategie. Mecanismele unei rocade anuntate, in premiera, pentru Money Express, de presedintele Gerald Schreiner.

Distrigaz Sud incepe vanatoarea „riguroasa“ a zeci de mii de restantieri. Pentru ca ANRE a refuzat majorarea, de la 1 octombrie, cu 12% a pretului de vanzare a gazului natural catre consumatorii casnici, Distrigaz Sud anunta ca, clientii care au intarzieri in plata facturilor vor fi automat debransati, fara a se mai acorda pasuiri la plata peste termenele prevazute in contract. Strangandu-i cu usa pe restantieri, compania franceza sustine ca va compensa pierderile pe care le-ar inregistra din cauza dezechilibrului intre costul de achizitie al gazelor si pretul de vanzare, dezechilibru care „dureaza de la inceputul lui 2008”, scrie Gandul.

Romanii cu asigurari unit-linked au pierdut pana la 45% din cauza crizei. Asigurarile unit-linked au inregistrat scaderi de pana la 45% de la inceputul anului, cauza principala fiind turbulentele de pe pietele financiare. Politele unit-linked sunt asigurari de viata care plaseaza cea mai mare parte din banii platiti de client in fonduri de investitii, riscul investitional fiind asumat de client, scrie Ziarul Financiar.

Cash, depozite la banci sau actiuni pentru urmatoarele sase luni? Care este cea mai buna investitie in urmatoarele luni; vor oferi randamente mai bune actiunile de la bursa sau este mai potrivita, pentru aceasta perioada, plasarea banilor in depozite bancare? Brokerii chestionati de Business Standard au oferit recomandari destul de variate. Astfel, daca unii dintre ei considera ca cele mai bune plasamente ar fi in actiuni, altii cred ca bursa nu va oferi in urmatoarea jumatate de an prea multe oportunitati.

Mergem la outlet? Dupa ce au experimentat afacerea in Polonia, belgienii de la Liebrecht&wooD deschid in Bucuresti primul mare centru comercial de tip outlet din Romania. Se marcheaza astfel o noua borna pe piata de retail. Fashion House, o investitie de 50 mil. euro, cea mai mare a belgienilor in acest tip de afacere, se va deschide la sfarsitul lunii noiembrie 2008 in West Park, situat in zona de vest a Capitalei, scrie Money Express.

Un nou Lamborghini, la Salonul de la Paris. Lamborghini pregateste lansarea unui nou model, la Salonul de la Paris, noutate in jurul careia s-a pastrat o mare discretie. In acelasi timp, costructorul italian incearca sa-si tina fanii in suspans, printr-o campanie de teasing in care sunt prezentate doar anumile detalii de design ale noului model, scrie AutoNews.

Mercedes-Benz prezinta SLR McLaren Roadster 722 S. Mercedes va lansa SLR McLaren Roadster 722 S, model in serie limitata. Acesta este echipat cu un V8 supraalimentat, care dezvolta peste 650 de cai. Acceleratia de la 0 la 100 km/h este realizata in 3.7 secunde si viteza maxima atinsa este de 335 km/h. Noul cabriolet depaseste chiar si performantele lui SLR McLaren Roadster, scrie Automarket.

Asa ar putea arata Ferrari Coupe cu patru usi. Un designer de la cardesign.ru a prezentat o serie de schite ce ilustreaza un posibil look al unui Ferrari Coupe cu patru usi. Designerii care isi posteaza schitele pe site-ul rusesc au mai prezentat si imagini cu posibile look-uri pentru viitoarea generatie Mazda3 sau a potentialului Renault Alpine, scrie StiriAuto.

Citeste in revista presei si:

  • ZF: Un loc de parcare in Bucuresti, printre cele mai ieftine din Europa
  • Cotidianul: Mii de apartamente noi vor fi livrate cu intarziere
  • Gardianul: Mafia numerelor rosii de inmatriculare
  • Business Standard: TGV-ul romanesc, de trei ori mai scump decat Bechtel
  • Romania Libera: 1.500 lei, pretul unui copil cu ochii albastri
  • EvZ: Un cameraman amator trimite politistii-spagari in fata instantei
  • Cotidianul: Se sparge Divertis