Pe site-ul www.ghiseul.ro romanii isi pot plati, in sfarsit, taxele si impozitele. Cu o intarziere de aproape doi ani, reprezentantii Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI) si ai Agentiei Nationale pentru Administrare Fiscala (ANAF) au lansat proiectul Ghiseul virtual de plati, prin care persoanele fizice isi pot plati obligatiile la stat de acasa sau de la serviciu, cu ajutorul conexiunii la internet si al unui card bancar.

Initial, prin portalul online se puteau plati doar amenzile rutiere. Si nu toate amenzile, doar cele emise in Bucuresti pentru cetatenii din Bucuresti. Din noiembrie 2006, de cand s-a lansat proiectul pilot si pana ieri, Ghiseul virtual a inregistrat 2.639 de tranzactii, iar suma totala a platilor a fost de de aproximativ 223.000 lei.

In schimb, de ieri, de cand s-a implementat sistemul de plati online de taxe si impozite si pana astazi, la orele 11:00, au fost tranzactionati, prin intemediul Ghiseului, 11.000 lei, reprezentand obligatii fiscale si cateva amenzi de circulatie. Ceea ce ii face pe reprezentantii ASSI la o crestere a numarului de tranzactii: „Din statisticile de pe internet, accesibile publicului, putem vedea ca, in ultima saptamana, site-ul Ghiseului a urcat cu 70 de locuri in clasamentul site-urilor cu profil politic, ajungand pe locul 37. Numarul tranzactiilor este in crestere, dar el va depinde foarte mult de cat de cunoscut si usor de utilizat va deveni site-ul”, a declarat, pentru Capital.ro, Daniel Gruia, presedintele ASSI.

Integral in Capital (VIDEO)