Cele mai ieftine pachete triple-play din Ungaria sunt de trei ori mai scumpe fata de Romania. Pachetele de servicii triple-play, care includ servicii de televiziune, telefonie fixa si acces la internet se vand in Ungaria la un pret de aproape 40 de euro pe luna, tariful fiind de trei ori mai mare decat cel practicat de operatorii din Romania. Compania Hungarian Telephone and Cable Corp (HTCC) ofera, spre exemplu, la un pret de 9.900 de forinti pe luna (40 de euro) un pachet care include servicii de televiziune, telefonie fixa si acces la internet la viteza de 1 Mbps, scrie Ziarul Financiar.

Cum poate fi fentat noul regulament BNR. Cei care au nevoie de bani pot "ocoli" gradul maxim de indatorare daca depun dosarul de credit in aceeasi zi la doua banci diferite. Pentru a obtine o suma mai mare de la banca, romanii care nu s-au mai imprumutat pana acum pot lua mai multe credite daca aplica simultan la diferite banci. Astfel, daca sunteti considerat eligibil simultan de mai multe banci sau institutii financiare nebancare, atunci este posibil sa obtineti mai multi bani in acelasi timp, scrie Adevarul.

Hypo Real Estate Holding nu mai primeste ajutorul de 34 de miliarde de euro. Hypo Real Estate Holding AG, a doua mare institutie de credit a Germaniei specializata in finantari imobiliare, anunta ca a esuat in incercarea de a obtine un ajutor in valoare totala de peste 34 de miliarde de euro, dupa ce mai multi investitori privati s-au retras si au refuzat sa ia parte la planul de salvare a companiei, scrie Capital.

Criza pune in stand-by investitiile companiilor. Criza financiara globala ar putea reduce drastic proiectele de investitii bugetate pentru acest an pe piata romaneasca, in conditiile in care normele de creditare ale bancilor se vor inaspri in perioada urmatoare. Companiile au adoptat o atitudine prudenta fata de contractarea de noi finantari de la banci, orientandu-se catre acoperirea investitiilor din surse proprii si fonduri de la companiile-mama, potrivit estimarilor facute de reprezentanti ai companiilor, consultanti si bancheri, scrie Business Standard.

Astazi intram in zodia creditelor reduse. Astazi expira perioada de 45 de zile pe care institutiile de credit si o parte a in­­­­sti­­­­­­­­tutiilor financiare ne­­­bancare din Ro­­­­­ma­­­­­nia au avut-o la dispozitie pentru a ela­­­­­­bora nor­­­­mele de creditare in con­­­­for­­­­­mi­­­­­tate cu noul regulament al Bancii Na­­­­­­­­­tionale. Odata cu aprobarea acestor nor­­­­me, bancile vor da, practic, impru­­­­muturi mai mici persoanelor fizice care le solicita, scrie Cotidianul.

Renault: Criza financiara avantajeaza Loganul. Carlos Ghosn, CEO si presedinte al Grupului Renault-Nissan, a declarat pentru Ziarul Financiar ca actuala criza economica reprezinta "momentul Daciei Logan". "Nu este nicio indoiala faptul ca o recesiune economica avantajeaza produsele low-cost. In general, clientii de automobile se vor orienta tot mai mult catre modele care au un pret cat mai scazut, dar care sa ofere o echipare buna si un grad de siguranta ridicat, precum Logan", a spus Carlos Ghosn, supranumit "cost killer" si considerat cel mai performant director din industria auto.

Prognoza feroviara de la Innotrans. Innotrans, cel mai mare targ din lume de tehnologii pentru transportul feroviar, este in fiecare an un nou prilej pentru autoritatile romane de a anunta ca nu a mai aparut nicio noutate in privinta licitatiilor pentru achizitia de trenuri, tramvaie sau locomotive. Totusi, producatorii insista, scrie Business Magazin.

Britanicii cheltuiesc 12 miliarde de lire sterline ca sa "asculte" telefoanele. Autoritatile din Marea Britanie iau in calcul introducerea unei baze de date in care vor fi stocate si analizate toate convorbirile telefonice, adresele de internet utilizate si corespondenta prin e-mail ale tuturor cetatenilor din Insula, informeaza The Sunday Times. Acest proiect ar putea scoate din bugetul statului peste 12 miliarde de lire sterline, scrie Capital.

Shell vrea sa cumpere Regal Petroleum cu 1,2 mld. dolari. Royal Dutch Shell Plc., cea mai importanta companie petroliera din Europa, a lansat o oferta de preluare in valoare de 1,2 miliarde dolari a Regal Petroleum Plc., firma britanica de explorare a zacamintelor de petrol si gaze naturale, cu operatiuni si in Romania, potrivit Bloomberg, scrie Business Report. Regal Petroleum a confirmat ca a primit oferte de la cateva companii “in legatura cu o posibila preluare sau vanzare de active”.

Cel mai tare concept al anului: Citroen GT. Standul Citroen a gazduit la Paris un concept care a primit laude unanime din partea jurnalistilor si oficialilor prezenti la Salonul Auto din capitala Frantei. Numele sau este GT Concept si a fost dezvaluit cu mare fast, dupa o perioada de teasing extrem de bine pusa la punct de catre constructorul francez, scrie Automarket.

Conceptul X1, dezvelit zilele acestea, la Salonul de la Paris, este o versiune foarte apropiata de cea de serie, care urmeaza sa fie disponibila din 2009 in reprezentantele BMW. Noul X1 nu va fi foarte diferit de X3 - va folosi acelasi tren de rulare, insa dimensiunile de gabarit vor fi mai mici decat la X3, scrie AutoNews.

Citeste in Revista presei si:

  • Adevarul: Bechtel turcesc cu apa rece
  • EvZ: Bucurestiul devine port in 2013
  • Business Magazin: Maestrul plasticului ecologic
  • Cotidianul: 250-600 de euro, sejurul de Craciun la pensiune
  • Romania libera: Agentiile imobiliare mici se afla in pragul falimentului
  • Ziarul Financiar: Cum sa lucrezi cu cei care sunt plictisiti si blazati
  • EvZ: Armata lui Florin Calinescu
  • Cotidianul: Scandalos: Vilele, conturile, masinile demnitarilor - bagate la secret